Fotograferer lokalbefolkningen med industrilandskapet som bakgrunn

Karoline Hjort og Riitta Ikonen er to av kunstnerne som jobber med utstillingsprosjekter for Kunsthallen, i forbindelse med Greenlightdistrict-festivalen i mai. De neste to ukene er de i Porsgrunn, og har blant annet vært på Herøya der de snakket med potensielle modeller og gjorde befaring på mulige opptakssteder. Bildene inngår i deres pågående prosjekte «Eyes As Big As Plates», og blir å se på Kunsthallens vegger fra 12. mai.

Walk-And-Talk med Brungot

 

Kunsthallen inviterer til en Walk-and-Talk med fotograf Geir M. Brungot førstkommende lørdag. Kl. 13:00 vil han ta publikum med og snakke om sine bilder, sine tanker om fotografiet, sin teknikk og om sine reiser. Gratis og åpent for alle.

Nye former av gamle former

I november har Kunsthallen gleden av å kunne presentere en av de mest anerkjente keramiske kunstnerne internasjonalt, norske Torbjørn Kvasbø. Han har besøkt byen tidligere, under Porselensbiennalen i 2009. Oppholdet da resulterte i et verk som senere ble kjøpt opp av Nasjonalmuseet. I disse dager er han tilbake i Porsgrunn, og arbeider med et nytt verk som skal stilles ut i Kunsthallen fra 1. november. Les mer om utstillingen her. Les mer om prosjektet i Vardens oppslag under >

Det vi andre ikke ser

Campingvogner på Jomfruland, søppel på et friområde i Praha, bygninger sett ovenfra, bygninger sett nedenfra, refleksjoner i stål-fasader og mennesker i forhold til nærmest futuristiske arkitekturlandskap – ting de fleste av oss går forbi uten å ense det.

I all sin mangfoldighet gir fotografiene til Geir M. Brungot en fremstilling av det moderne liv, ofte med et skjevt smil på kjøpet. Seriene hans har tidligere, både stykkevis og i forskjellige kombinasjoner, vært vist flere steder i Norge og i utlandet. Her får du dem all samlet for første gang.

Utstillingen med Geir M. Brungots fargefoto-serier åpner lørdag 25. mars kl 13:00.

Les mer om utstillingen her

MKGs årsmøte

Årets årsmøte for Medlemsforeningen Kunsthall Grenland er 7. mars. Medlemsforeningen har vært gjennom en spennende omstilling det siste året, med økt aktivitet, og arbeider for å bli en bedre og mer synlig aktør i Kunsthallens virksomhet. Det viste seg bla. i januar i år, der Medlemsforeningen sto bak den svært suksessfulle utstillingen med George Underwood.

Relevante dokumenter til møtet kan lases ned fra medlemssiden til MKG – klikk her

Greenlight-programmet sluppet

Programmet til vårens nasjonale kunstfestival er nå sluppet. Publikum kan forvente seg fire dager med kunstneriske innslag som spenner fra klassiske kunstuttrykk til avanserte tekniske installasjoner til mikrobiologi. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Spriten Kunsthall, Telemark Kunstsenter og Skiens Kunstforening, og tar i bruk alle ressurser de fire institusjonene rår over. Kunstfestivalen er en biennale som også inkluderer NKFs årsmøte, og ble tildelt kunstinstitusjonene i 2016. Les mer om greenlightdistrict ved å klikke her

greenlight_program_varden

greenlight_program_ta

greenlight_program_pd

Kan grå betong også være grønn?

norcem_brevik_fra_sjoen_3

Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Porsgrunn bibliotek ønsker velkommen til foredraget Grå betong kan også være grønn, ved Norcems direktør David Verdu.

Norcem i Brevik har de siste årene havnet midt i en opprivende debatt om plasseringen av et nasjonalt mottaksanlegg for uorganisk avfall. Men visste du at bedriften allerede er en betydelig avtaker av husholdningsavfall, spillolje, malingrester og annet problemavfall? Hva skal en sementprodusent – som er en storforbruker av kalkstein og kull – med dette, og hva skjer med avfallet? Svaret er grønnere enn du kanskje er klar over.

David+Verdu

Dette er tema for fabrikkdirektør David Verdus foredrag, som arrangeres av Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Porsgrunn bibliotek. Foredraget er en del av MKGs oppkjøring mot den nasjonale kunstfestivalen greenlightdistrict, som går av stabelen i mai.

Foredraget avholdes på Porsgrunn bibliotek Onsdag 1. mars kl. 19:00. Gratis inngang.

Verdus foredrag inngår i en serie Medlemsforeningen Kunsthall Grenland avholder i forbindelse med den nasjonale kunstfestivalen greenlightdistrict, som går av stabelen i mai 2017. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Skiens kunstforening, Spriten kunsthall, Telemark kunstsenter og Norske kunstforeninger.

Les mer om festivalen her: greenlightdistrict.no

Drøm og oppvåkning på Kunsthallen

Oppvåkning

250 sokkepar, biller som går ut av bildet og historien om Porsgrunn gjenfortalt etter bibliotekets fotoarkiv og hukommelsen – utstillingen Oppvåkning som åpner lørdag 11. februar byr på verk som – tross ulike uttrykksformer – enes om et felles tema: Drøm og oppvåkning. Være seg sosial bevissthet, historiske eller personlig. Kunstnerne bak utstillingen er Arne Vinnem, Marie Sjøvold og Charlotte Thiis-Evensen.

Drøm og søvn har fungert som omdreiningspunkt for kunstnerne, og gjennom ulike medium formidles også ulike tilnærminger til oppvåkningen. Utstillingen blir et møte mellom galleri-rommet, drømmenes prosessering og våre indre, billedlige forestillinger. Arne Vinnems verk er for eksempel gjort spesifikt for Kunsthallen og Porsgrunn by.

Les mer om utstillingen her eller i avisoppslagene nedenfor

Oppvakning_PD

Oppvakning_Varden

Dato satt for MKGs årsmøte 2017

Årets årsmøte for Medlemsforeningen Kunsthall Grenland er satt til 7. mars. Medlemsforeningen har vært gjennom en spennende omstilling det siste året, med økt aktivitet, og arbeider for å bli en bedre og mer synlig aktør i Kunsthallens virksomhet. Det viste seg bla. i januar i år, der Medlemsforeningen sto bak den svært suksessfulle utstillingen med George Underwood.

Eventuelt-saker til årsmøtet bes være sendt til styreleder senest en uke før årsmøtets dato. Relevante dokumenter til møtet kan lases ned fra medlemssiden til MKG – klikk her

Foredrag med Ina Blom om video, vann og økologi

En av landets fremste kunsthistorikere, Ina Blom, vil gjeste Kunsthallen torsdag, i vår foredragsserie knyttet opp mot vårens store kunstfestival, greenlightdistrict.

Ina Blom er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og Visiting Professor ved Dept. of Art History, University of Chicago. Hun er forfatter av bl.a. The Autobiography of Video. The Life and Times of a Memory Technology (2016) og On The Style Site. Art, Sociality and Media Culture. (2007 / 2009). Hun er også kunstkritiker og bidrar jevnlig til bl.a. Artforum, Parkett, Afterall og Texte zur Kunst.

I dette foredraget vil hun ta for seg den tidlige videokunsten på 60 og 70-tallet fremstod videoteknologien ofte som et kvasi-biologisk system, en teknologisk livsform med særlige evne til å formidle erfaringene til en kriserammet natur. På siden av naturvernbevegelsen som vokste frem på denne tiden, dannet video utgangspunkt for en alternativ økopolitikk som brøt med både den normale demokratiske prosedyrer og geriljapolitikken til den aktivistiske undergrunnen. I denne forelesningen vil jeg snakke om hvordan video ble en økopolitisk aktør gjennom å lansere nye ideer om det kollektive og det sosiale.

Ina Bloms foredrag «Video, vann og alternativ økopolitikk» finner sted i Kunsthall Grenlands lokaler, torsdag 19. januar kl. 19:00. Gratis inngang.

PD_Blom_foredrag