Hopp til innhold

Pressemelding: Porselensbyen Porsgrunn

Kunsthall Grenland tildeles 4,5 millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB til kunstproduksjon med samarbeidsprosjektet PORSELENSBYEN PORSGRUNN!

Originalfoto: Degree of Freedom. Grafisk design: Trude Reiten

Kunsthall Grenland tildeles Sparebankstiftelsen DNB`s Kunsten i Dag for perioden 2024-2026. Tildelingen gis til én kunstinstitusjon på Østlandet og er merket produksjon og formidling av samtidskunst, fortrinnsvis kunstnere bosatt i Norge. Tildelingen er på 4,5 millioner over en periode på tre år.

PORSELENSBYEN PORSGRUNN er en treårig satsing på kunst i by og stedsutvikling, initiert av Kunsthall Grenland i samarbeid med Porsgrunn kommune. Ideen om ny kunst-løype med permanente og temporære uteromsprosjekter ble utløst av mulighetene som ny gang-og sykkelbru gir for en rundløype langs elva. Prosjektet vil løfte og videreutvikle felles satsing på og bruk av porselen som materiale i kunstprosjekter, samt strategisk byutvikling langs elva.

Kunsthall Grenlands planer faller godt sammen med stiftelsens prioriterte områder. De har levert et godt gjennomtenkt plan for det vi tror blir et flott prosjekt. Vi har stor tro på at PORSELENSBYEN PORSGRUNN vil gjøre kunsten tilgjengelig for alle, bidra til kunstglede og fremme kunstnerisk utvikling for de unge deltakende kunstnere, sier leder for kunst og kultur i Sparebankstiftelsen DNB, Anders Bjørnsen. 

Om Kunsten i Dag:

Ordningen ble etablert i 2011 og het opprinnelig Kunstgaven. Tidligere mottakere av Kunsten i dag er: Astrup Fearnley Museet (2021-23), Vestfossen kunstlaboratorium (2018 –2020), Punkt Ø/F15 (2015-2017)og Henie Onstad Kunstsenter (2012-2014)

PRESSEKONTAKT:
Hanne Christensen, hanne@kunsthallgrenland.no – 911 60678

.

.

Scroll til toppen