Hopp til innhold

Walaker med utstilling, plateslipp og magasinlansering

Lørdag 17. januar åpner Jan Walaker ny utstilling på Kunsthall Grenland. I forbindelse med åpningen blir det også plateslipp og magasinlansering.

Kunsthallen utfordret Walaker til å arbeide en periode på porselensverkstedet 1400 grader. Der har han fått fritt spillerom til å utvikle porselensbaserte arbeider i samarbeidet med fagstaben på Porsgrunds Porselensfabrikk. Utstillingen har fått tittelen Punk & Porcelain.

UTSTILLINGSÅPNING:
FREDAG 17. JANUAR KL. 19:00
Enkel servering

Utstillingen åpnes av Tommy Olsson.

Utstillingen består av flere avdelinger.

I serien Blueline baserer Walaker seg på den klassiske kobolt dekoren, håndmalt av en liten stab av porselensmalere som fortsatt er i drift på fabrikken. Serien KINTSUGI har røtter i japansk porselenstradisjon, der det uperfekte og deformerte fremheves og poengteres gjennom brekkasje og ny sammenstilling. Kintsugi er nært beslektet med Wabi-sabi. Sentrale tanker er at ingenting varer, ingenting er ferdig og ingenting er perfekt. Installasjonen Bootleg er gjort med høytalerelementet som utgangspunkt.

Som endel av utstillingen blir det laget en fem spors vinyl plate med Walakers band NO NO NOW.

Det blir også lanseringen av en utgivelse av et magasin med Walaker som redaktør, der tema er det obskure møte mellom pønk og porselen.

Bandet DEPRESS vil spille på åpningskvelden, samt at det også blir utstilling med den lokale plakatkunstneren Loco Mosquito, i Prosjektrommet.


I forbindelse med Jan Walakers utstillingsåpning førstkommende lørdag, blir det også plateslipp på Walakers prosjekt No No Now, med tittelen «Bootleg?». Walaker gir her et intervju med nettmagasinet Plnty.no – klikk her for å høre innslaget

Jan Walaker  har tidligere arbeidet inn mot platebransjen, laget LP covere og annet promo materiell. Han har stått bak fotografibaserte utgivelser som HOT ROD og KYKYLYKY, I en årrekke har han jobbet både som kunstner og kurator for ulike utstillinger, slik som Nasjonalmuseets vandreutstilling om japansk popkultur i 2006.

Scroll til toppen