Hopp til innhold

VI ÅPNER VERKSTEDET 1400°!

Den 10.februar åpner vi vårt nye verksted for profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere som ønsker å jobbe med porselen som materiale. 

Verkstedet som er lokalisert i fabrikkbygget til Porsgrunds Porselæns-fabrik har som ambisjon å bli en nasjonal arena for keramisk kunst. 


Nyetableringen inngår i en større omstrukturering av kunsthallens kunstneriske profil, mot et tydelig fokus på samtidskeramikk og porselen som materiale. Med 1400º har kunsthallen en ambisjon om å utvikle, og styrke det keramiske kunst-fagfeltet. Satsingen gir kunstnere mulighet til å søke om kortere eller lengere residensopphold og på porselensstipendet som er opprettet i samarbeid med Porsgrunn Kommune. Verkstedet gir mulighet til eksperimentering, men også utforskning av kompetansen ved fortsatt operativ porselensfabrikk.  

Kunsthall Grenland har siden 2019 arbeidet med et større nordisk prosjekt, under tittelen AfterGlow – New Nordic Porcelain. De siste 2 åra har 13 samtidskeramikere gjennomført residensopphold i 4 land, der resultatet blir presentert på tre utstillinger vinter og vår 2022. Utgangspunktet for AfterGlow er en felles nordisk situasjon, knyttet til den betydelige nedbygging av porselensindustrien. Kunstnerne har under sine arbeidsopphold blitt utfordret til å utforske det felles nordiske per se, historiene som knytter seg til de ulike porselensfabrikkene, deres egne samlinger og dagens produksjonsfasiliteter.

Gjennom verkstedet vil Kunsthall Grenland bidra aktivt til å stimulere porselens-satsingen i Porsgrunn, gjennom samarbeid med Porselensmuseet, Porsgrunds Porselænsfabrik AS og Porsgrunn kommune. I et gjensidig samarbeid vil aktørene arbeide for å opprettholde og utvikle en viktig kunstfaglig og håndverksmessig tradisjon i Porsgrunn og Norge.

Les mer om Porselensverkstedet 1400° her

Etableringen av verksted 1400° er realisert med støtte fra Sparebankstiftelsen Telemark – Grenland/ Sparebank 1 Telemark, Sparebankstiftelsen DNB, Norsk Kulturråd, Vestfold/ Telemark fylkeskommune og Porsgrunn kommune. 

Scroll til toppen