Hopp til innhold

Velkommen til Flanelldrøm /// Ekstra Motstand

Lørdag 5. november inviterer Skeive Motstandsbevegelser og Butch Tribute til danse-installasjon på Kunsthall Grenland. Denne gangen beveger Skeive Motstandsbevegelser seg til Porsgrunn og inn i gallerirommet. Til nå har vi benyttet oss av «klubben» som skeivt møtested. Denne gangen lar vi lar vi de profesjonelle ta seg av dansingen og benytter kunsthallen som sted for utveksling av skeive erfaringer.

Flanelldrøm
-En hyllest til skeiv, kvinnelig maskulinitet!

Flanelldrøm er en kjærlighetshistorie mellom to butcher, dette går på tvers av den normative oppfatningen av at en butch i all hovedsak dater en femme – en feminin lesbisk/skeiv kvinne. Med et originalkomponert soundtrack av Kari-Helene Blystad og Ragnhild Nelvik Bruseth i ryggen får butch-on-butch relasjoner endelig den episke kjærlighetshistorien de fortjener. 

Performancen Flanelldrøm hadde premiere på Kunstbanken i Hamar under SIB Dance Lab i juni 2022, som et to timers strekk der publikum kan komme og gå som de vil.

Flanelldrøm varer fra 18:30-20:30
I etterkant blir det kunstnersamtale og servering!

Forestillingsserien Butch Tribute er et kunstnerisk og politisk arbeid som utforsker hva en butch er og kan være, av og med dansekunstnerne Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness. Termen butch brukes om maskuline kvinner i det skeive miljøet – en gruppe som ofte blir marginalisert eller usynliggjort. Sterud/Kongsness tar med dette prosjektet for seg av ulike framstillinger av skeiv, kvinnelig maskulinitet for å bidra til å mangfoldiggjøre representasjonen av butcher.

Bio:
Marte Reithaug Sterud og Ann-Christin Kongsness møtes gjennom sin personlige og teoretiske interesse for forholdet mellom dans og kropp, kjønn og performativitet. I juni 2018 arrangerte de Skeiv dansekunst – en samtalerekke (www.skeivdansekunst.no) under Oslo Pride. Her bidro seksten dansekunstnere som aktivt tar stilling til spørsmål rundt kjønnsuttrykk og seksualitet. Forestillingsserien Butch Tribute hadde premiere ved Teater Innlandet under MOVE Dansefestival høsten 2021, denne visningen bestod av tre ulike forestillinger; Flørt, Roser og en tidligere versjon av Flanelldrøm. (www.butchtribute.com)

Kredittliste:
Utøvelse, koreografi, kunstnerisk ansvarlig: Ann-Christin Kongsness, Marte Reithaug Sterud
Musikk: Kari-Helene Blystad, Ragnhild Nelvik Bruseth
Lysdesign: Markus Tarasenko Fadum
Kostymedesign: Alva Brosten, Søm: Alexander Emanuel Waal Hem
Grafisk design: Ylva Greni
Kunstnerisk veiledning: Desiree Bøgh Vaksdal
Støttet av Kulturrådet, Fond for lyd og bilde
Co-produksjon: SIB Dance Lab, Kunsthuset Wrap, RAS i Sandnes
Foto: Ingrid Styrkestad
Film: Maja Wilhite-Hannisdal

Skeive Motstandsbevegelser er et kunstprosjekt initiert av Skiens Kunstforening i samarbeid med kurator Heiki Riipinen og kollektivet ERGI ved Una Mathisen Gjerde. Andre samarbeidspartnere om Flanelldrøm er Kunsthall Grenland, Ælvespeilet og Grenland Friteater.

Scroll til toppen