Hopp til innhold

Torild Rødland nyåpner Prosjektrommet

Kunsthallens prosjektrom har stått brakk en stund, men pusses nå opp og åpner for nye utstillinger. Første kunstner med utstilling der blir Torild Rødland.

Torsdag 17. januar kl. 20:00 blir det ny-åpning av Prosjektrommet.

Det er kunstneren Torild Rødland som er først ute i Medlemsforeningens nye utstillingsserie, som kommer til å gå i rommet med ujevne mellomrom fremover. (Prosjektrommet har inngang fra Elvespeilet kafé.)

Rødland er en kunstner som lager bilder med inspirasjon fra symbol- og myteverdenen. De store billedflatene er mettet med sterke farger og symboler. Arketypiske symboler som har fulgt menneskene opp igjennom historien stiger fram fra bildene.

Solbåten, livshjulet, offerplassen og ilden er ofte med i bildene. Menneskene i bildene er skikkelser som deltar i en evig reise, liggende i solbåten, underlagt skjebnen, som er symbolisert igjennom livshjulet. Drømmenes verden er også sterkt tilstede i bildene, ofte vist igjennom en skikkelse som svever fritt, og som blir besjelet av en fugl, eller en vinge. Sjelens evige vandring er et sentralt tema, og ofte i kombinasjon med andre symboler hentet fra de fem elementer; jord, ild, vann, luft og eter.

TORILD RØDLAND
Prosjektrommet
Utstillingen åpner 17. januar kl. 20:00

NB: Merk at utstillingen kun står til søndag 20. januar!

(Prosjektrommet har inngang fra Elvespeilet kafé)

Scroll til toppen