Hopp til innhold

Giftlogo tildelt Merket for god design

Det ble bråk da markeringskåte politikere ville bannlyse Kunsthallens logo. Nå er “giftlogoen” hedret med det ettertraktede Merket for god design.

(FOTO: Thomas Bjørnflaten/Varden)

Les TAs artikkel om tildelingen her
Les Vardens artikkel om tildelingen her

Onsdag ble profilen, som er utarbeidet av det lokale byrået onezero designbureau, hedret med landets mest prestisjetunge designpris for kunsthallens giftkryss på gul bakgrunn. Logoen har vært en sentral del av kunsthallns synliggjøring og en viktig del av vår profilering. Logo og profil skulle også appellere til et yngre publikum, samt at det var viktig å ivareta Grenlands lange industritradisjoner.

I fjor forsøkte kommunale politikere å få logoen bannlyst fra kommunale bygg og nektet den profilert i kulturhuset. “Giftlogo”-debaten ble en av de senere årenes heftigste kulturelle debatter i Grenland, og endte med full retrett fra kommunalt hold og at logoen nå er svært synlig i Kunsthallns virksomhet.

I en nettartikkel i Norsk design i forbindelse med tildelingen, sier Andreas Rishovd, kunsthallens leder, følgende:

– Logoen leker med symbolikk som mange forbinder med fare, gift og forurensing. Samtidig er logoen et åpent symbol. Den er det du gjør den til selv, og den gir oss mange muligheter som vi kan spille på, sier Rishovd.

Etter et drøyt år etter logodebatten raste for fullt, kan man nå se at all oppmerksomheten har fallt positivt ut:

– Det har vært et fantastisk første driftsår for kunsthallen. Debatten rundt designen har gjort at veldig mange fikk øynene opp for oss. Bare første halvår hadde vi 9000 besøkende. Det er et svært høyt tall for en regional institusjon som oss.

Du kan lese Norsk designs artikkel om tildelingen her

Scroll til toppen