Hopp til innhold

Skagerak-bygget blir kunst-galleri

Porsgrunn kommune vil i samarbeid med energiselskapet Skagerak og Medlemsforeningen Kunsthall Grenland stille ut Olaf Willums spektakulære og 60 år gamle maleriserie ”Dramumkvedet” i foajeen på Skagerak-bygget fra 15. november.

Selve utstillingsåpningen er onsdag 15. november kl. 18:00. Gratis inngang. 

Olaf Willums fra Porsgrunn var maler, grafiker og kunstpedagog. Hans monumentale bildesyklus om draumkvedet ble første gang vist i 1958 og senere kjøp inn av Porsgrunn kommune. Les mer om ham her

Visjonsdiktet fra middelalderen handler om Olav Åsteson som faller i dyp søvn på julaften. Han våkner trettende dag jul og rir til kirken der han forteller om drømmene sine. Dette er en dramatisk historie om vandring gjennom dødsriket og kampen mellom det gode og det onde. De syv maleriene skildrer historien på like dramatisk vis.

Utstillingen kommer også 40 år etter at Willums fikk en større retrospektiv utstilling i regi av Medlemsforeningen Kunsthall Grenland (som da het Porsgrunn Kunstforening), i anledning at kunstneren selv gikk bort i 1967. Han var egentlig utdannet ingeniør, men graviterte etter hvert over mot kunsten. Han har særlig satt spor etter seg som grafiker, og var i en årrekke lærer i faget ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole.

Til utstillingsåpningen kommer også kunstneren Johnny Andvik for å holde innledning, mens Ingebjørg Lognvik Reinholdt, sanger og kveder, fremfører utdrag fra ”Draumkvedet”.

Den 30. november blir det så et foredrag ved forfatter Eivind Blikstad – «Og vegjine falle so vide» – om Draumkvedet som Telemarks bidrag til verdenslitteraturen. Det vil dessuten bli gjennomført flere omvisninger og skolebesøk i løpet av utstillingsperioden.

Bildene vises i perioden 15. november til 6. januar i foajeen på til Skagerak energi, Floodeløkka 1. Åpningstider er 08.00-15.00, mandag til fredag.

Utstillingen er et samarbeid mellom Porsgrunn Kommune, Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Skagerak Energi.

 

 

 

Les mer i PDs oppslag under >

 

 

 

 

Scroll til toppen