Hopp til innhold

Porsgrunn Porselenstipend for 2023 går til den svenske kunstneren Carolina Harrius

Porsgrunn Porselenstipend for 2023 går til den svenske kunstneren Carolina Harrius! Porselenstipendet er opprettet i et samarbeid mellom Porsgrunn kommune og Kunsthall Grenlands verksted 1400 grader.

Intensjonen er å stimulere unge kunstnerskap som arbeider med porselen som materiale. Porselenstipendet deles ut for tredje gang og består av 50000 kroner og et tre måneders opphold på verksted 1400 grader med tilgang til leire, ovner og utstyr.

Tidligere stipendmottakere er: Kunstnergruppen 4+4v/Eyvind Solli Andreassen, Ida Olesdatter Barland, Helene Duckert, Magdalena Kotkowska, Thomas Iversen, Sisse Lee, Andrea Scholze, Ahmen Umar (2020), Olia Gorohova (2021) og Mingshu Li (2022).

I 2023 kan vi gratulere Caroline Harriusog ønske henne velkommen til Porsgrunn!

Juryen består av Martin Woll Godal og Sisse Lee som begge er kunstnere, samt daglig leder Stine Gjørtz fra Porsgrunds Porselænsfabrik.

De sier følgende om sin beslutning:

Juryen har valgt å gi Porsgrunn kommunes porselensstipend 2023 til Caroline Harrius. Harrius arbeider med temaer som verdisetting og motsetninger i porselens og håndverkstradisjoner, slike som typisk forbindes med «kvinnesysler». Hun ønsker å undersøke og arbeide videre med slike temaer med utgangspunkt i PPs egen design, dekor og porselenshistorie. Å koble kulturarven og ambisjonen om å synliggjøre den for et nytt publikum, er noe juryen finner interessant. Søknaden er gjennomarbeidet og reflektert og Harrius utviser allerede stor materialforståelse i et forholdsvis ungt kunstnerskap. Det er spennende at kunstneren ønsker å nyttiggjøre seg mulighetene som finnes i verksted, museum og fabrikk og samtidig åpner seg mot kvinners rolle i porselensindustrien ved å innlemme lokale tradisjoner i sitt prosjekt.

Vi ønsker Caroline Harrius til lykke med stipendet og gleder oss til hennes residensopphold i 2024

Scroll til toppen