Hopp til innhold

Oppkjøring til årets Greenlight-festival

Som en oppkjøring til årets Greenlight-festival og den nasjonale vann-konferansen som finner sted i september, gir Kunsthallen et gjensyn med forrige festivals filmprogram.

Kunsthallen presenterte på Greenlightdistrict-festivalen i 2017 tre nye videoverk, som alle tok utgangspunkt i forholdene til Grenlands største og mest forurensede fjord, Frierfjorden.

I september arrangeres en ny Greenlight-festival, i tidspunktet 12. til 15. september. Tematikken for årets festival er vann. I den forbindelse er det en passende tilfeldighet at den nasjonale vann-konferansen for året er lagt til Porsgrunn > mer om den her.

Som en oppkjøring til dette, viser Kunsthallen tre arbeider som alle problematiserer vårt forhold til fjordene i Grenland. De tre filmene er:

Videokunstnerne Stine Gonsholt og Cecilia Westerbergs poetiske og dvelende installasjonsverk Test 4.1

Kunstnerne Odd-Fredrik Heiberg og Morten Kildevæld Larsens Skitt fiske – om forurensning og fiske i innlandsfjordene i Grenland

Et portrett av Sidsel Mørck og hennes kamp for å løfte bevisstheten om forurenings og utslipp til luft og vann på 1970-tallet. Filmen Bare som en irriterende kløe er ved Tom Hovinbøle.

I tillegg vises et NRK-innslag om aksjonistgruppen OHM fra Skien, som var aktive på slutten av 1960-tallet.

Filmene vises til og med fredag 30. august. Kunsthallen har åpningstider 12:00 til 16:00 hver dag; mandager stengt.

Les mer om årets Greenlight-festival > klikk her

Scroll til toppen