Hopp til innhold

Utstilling om ordets makt

Lørdag 17. september åpner utstillingen ”Ordet fanger” av Birgit Eide og Øyvind Johnsen. Utstillingens tittel refererer til kunstnernes opplevelse av ordets makt og kraft, og diskuteres i utstillingen i lys av ulike tidsepoker og kulturell kontekst.

Birgit Eide (f.1960) vokste opp i Porsgrunn. Hun arbeider som tekstilkunstner og har bakgrunn fra Kunsthøyskolen i Bergen. Øyvind Johnsen (f. 1946) var i mange år bosatt i Vinje og Rauland. Han har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen.

Eide og Johnsen arbeider med ulik tilnærming og materialbruk, men har åpenbare tematiske berøringspunkter. Begge tar utgangspunkt i egne dyptgripende personlige erfaringer der det tekstlige og språklige er nøkkelelementer.

Eide viser rominstallasjoner og store og mindre gulv- og veggarbeider. Materialbruken spenner vidt, fra papir, tekstile materialer og menneskehår. Tematisk kretser Eides arbeider rundt forholdet mellom religion/religiøse påbud og identitet/livsutfoldelse. Sentralt i Eides nye arbeider er tekstelementer hentet fra makulerte bibler. Johnsen arbeider hovedsakelig med video, men viser også fotografier med sterk relevans til videoverkene. Sentrale problemstillinger i Johnsens arbeider er menneskelig smerte, minner og livserfaringer. I videoene møter vi tekst og språk som befinner seg i ulike sjikt mellom drøm og virkelighet.

Kurator for utstillingen er Bjørn Inge Follevaag.

ORDET FANGER
Åpning lørdag 17. september kl. 13:00

Kuntnerne snakker selv om sine arbeider lørdag kl. 12:00. Åpent for alle.

Scroll til toppen