Hopp til innhold

Nytt porselensverksted kan åpne januar 2022

Arbeidet med nytt porselensverksted starter i september. Alt ligger nå til rette for at Kunsthallen kan begynne arbeidet med å bygge opp det nye porselensverkstedet til høsten. Målet er å ha verkstedet klart til nye kunstnerbesøk fra januar 2022.

Kunsthallen har de siste årene fått disponere et mindre verksted, støttet av Bratsberg Næringseiendom. Støtte fra Sparebankstiftelsen DNB og Sparebankstiftelsen Telemark Grenland har nå gjort det mulig å bygge om den gamle sliperihallen til et nytt og mer velegnet verksted.

Kunsthallen er i dialog med Bratsberg Næringseiendom nå, om å få overta de nye lokalene. Her er det da tenkt nye verksteder, lager og å installere en egen ovn. Totalt skal verkstedet disponere ca. 200 kvadratmeter.

Byggingen av det nye verkstedet inngår i Kunsthallens satsing på samtidskeramikk. Fra før har Kunsthallen, gjennom porselensprosjektet 1400 grader, god erfaring med kunstneropphold, workshops og prosjekter. Det nye verkstedet muliggjør å satse ytterligere på å fronte porselen og keramisk kunst i Porsgrunn.

Scroll til toppen