Hopp til innhold

HYBRID MATTERS 2015 – 16

Nordisk Kulturfond lanserte i går HYBRID MATTERS som vinnerprosjekt for utlysningen av DIGITAL 2015 – 16, under tittelen The Nordic Culture Event of the Year.

HYBRID MATTERS er et samarbeidsprosjekt mellom The Finnish Society of Bioart, IT-Universitetet i København, Den svenske kunstnerduoen Åsa Sthål og Kristina Lindstrøm og KUNSTHALL GRENLAND.

HYBRID MATTERS: Alt som har et fysisk, virtuelt eller teknologisk aspekt på samme tid er hybrid materie- som mennesker med smartphones, dyr med geolocation-sendere, genetisk manipulerede planter eller flasker , hvor webside er utskrevet som en del av etiketten. Det hybride er viktig, fordi det ikke er unntaket, men vår hverdag. Hybrid Matters ønsker å utforske dette gjennom kunst.

”Hybrid Matters” giver oss en forventning om, at kunsten påen virkelig interessant måde kan udforske nutidens og morgendagens digitale udvikling og vise, hvordan forhoildet mellom mennesker, natur og miljø forandres i takt med at vores fysiske og organiske virkelighet og det virtuelle smelter mer og mer sammen.”( Juryens uttalelse).

Formålet med HYBRID MATTERS er å undersøke hvordan digitale teknologier kan skape nye modeller for kommunikasjon og danne nye former for forbindelser mellom de forskjellige aktørene i en ”hybrid økologi”.

HYBRID MATTERS inkluderer en rekke initiativer: Digital formidlingsplattform, nettverksmøter, laboratorier/ ”field-trip”, symposium, kunstnerisk forskning, ”call for ” kunstverker, workshops med publikum og utstillinger i Norden.

Scroll til toppen