Hopp til innhold

Lost Girls på Greenlightfestivalen

I forbindelse med at utstillingen Wood & Clay åpnes på Kunsthallen under årets Greenlightdistrict-festival, inviteres publikum til en konsert med bandet Lost Girls.

Den norske duoen Lost Girls – med artist og forfatter Jenny Hval og multiinstrumentalist Håvard Volden – er aktuelle med sitt første album etter å ha samarbeidet i mer enn ti år.

Volden har spilt regelmessig i Hvals liveband i mer enn et tiår, og duoprosjektet deres går tilbake til et akustisk samarbeidsalbum fra 2012, utgitt under navnet Nude on Sand. I stedet for å gjenopplive det forrige bandet, valgte Hval og Volden en ny start da de i 2018 utga Epen Feeling, der de hentet inspirasjon fra en grafiske romanen med samme tittel, av forfatteren Alan Moore og tegneseriekunstneren Melinda Gebbie.

For sin første LP bestilte Hval og Volden et faktisk studio (Øra studios, Trondheim, Norge), noe de aldri har gjort før. Innspillingsøkter fant sted i mars 2020, selv om de følte at materialet egentlig ikke var klart for innspilling. Dette overlot mye til improvisasjon, og slik ble Menneskekollektivet skapt mellom satte strukturer og energien i kollektiv leting.

Lørdag 17. september kl. 20:00. Ælvespeilet Kulturhus.

Billetter bestilles her – klikk

Scroll til toppen