Hopp til innhold

Ny dato for Dokk Holms foredrag

Det opprinnelige oppsatte foredraget med Erling Dokk Holm ble dessverre avlyst. Vi kan glede Grenlands diskusjonsivrige befolkning med at det nå er satt en ny dato for foredraget – 2. november.

Hva slags samfunn skal vi leve i, i årene som kommer?

Dokk Holm er en aktiv samfunns-debattant, og er nestemann ute i Medlemsforeningen Kunsthall Grenlands foredragsserie denne høsten. Han er for mange mest kjent som kommentator i Dagbladet og Dagens Næringsliv. Han vil her trekke paralleller mellom de utfordringene Grenland står overfor og hvordan andre steder har løst tilsvarende problemer.

Hans foredrag Urbane vyer finner sted 2. november kl. 19:00, i Kunsthall Grenlands lokaler på Ælvespeilet. Foredraget er gratis og åpent for alle.

Medlemsforeningen Kunsthall Grenland avholder høsten 2016 en serie foredrag, knyttet opp mot den nasjonale kunstfestivalen greenlightdistrict, som går av stabelen i Grenland i mai 2017. Fokus for alle foredragene er Grenlands industrielle historie og de endringer som regionene nå er inne i.

Erling Dokk Holm har doktorgrad fra Arkitekt- og designhøyskolen og har arbeidet og publisert på områder som forbrukersosiologi, politisk teori, byplanlegging og arkitektur. Han har markert seg med sterke meninger om form, reklame og moderne forbruksmønster, og blir mye brukt av media.

Hans forskning de siste årene har kretset rundt spørsmål om urban vekst og byers sosiale, økonomiske og kulturelle liv. Erling Dokk Holm har tidligere vært ansatt i Norsk Form. Erling Dokk Holm har sittet i flere statlige utvalg og råd, og er en hyppig foredragsholder for næringsliv og offentlig sektor. Han er spaltist i Dagens Næringsliv

Erling Dokk Holm har skrevet bøkene Fra Gud til Gucci (2004), Varene tar makten (2001) og Fra passiva til aktiva (2014).

www.speakersandfriends.no/erling-dokk-holm/

Høstens foredragsprogram:
6.09 – Olav Løkken: Fabrikken i fotohistorien
2.11 – Erling Dokk Holm: Urbane vyer
15.11 – Dag Holmer: Om Grenlands industrihistorie
8.12 – Øystein Rø/Transborder Studio

Kunstfestivalen greenlightdistrict avholdes i tiden mellom 11. og 14. mai 2017. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Skiens kunstforening, Spriten kunsthall, Telemark kunstsenter og Norske kunstforeninger.

I en region, kjent for grå fabrikkbygninger, røyk og industri, blinker det nå et grønt lys. greenlightdistrict er et håpefullt distrikt, hvor postindustrielle prosjekter oppstår parallelt med ny industri og teknologi. Visjonære ideer knyttet til temaene klima, økologi, utvikling og teknologi oppstår som en reaksjon på industrien som har dominert Grenland så lenge.

Scroll til toppen