Hopp til innhold

Foredrag om Kjørbekken

Dypt under et grått landskap kjent for store næringsbygg og enda større asfaltflater ligger en glemt bekk i et betongrør – Kjørbekken. Nå skal det gamle vannleiet åpnes.

Kunsthall Grenland i samarbeid med Spriten Kunsthall inviterer til foredrag opp mot neste års greenlightdistrict tematikk.

MARJA SKOTHEIM FOLDE
FRA RØR TIL LANDSKAP

Lørdag 17.november klokken 13.30 sal 3 i Ælvespeilet

Prosjektleder ved byutvikling ved Skien kommune, Marja Skotheim Folde er arkitekt/urbanist fra arkitekthøyskolene i Granada og Oslo. Hun har arbeidet tverrfaglig med vann i byutviklingsprosjekter og landskap i ti år innen forskning, planlegging og som prosjektleder.

Marja Skotheim Folde (Foto: Varden)

Å oppgradere all infrastrukturen under bakken til å kunne frakte bort morgendagens regnskyll er både teknisk komplisert og kostbart. I dette foredraget vil prosjektleder for Skien kommunes bekkeåpningsprosjekt Kjørbekk – fra rør til landskap fortelle hvordan de har brukt nye tverrfaglige sammensetninger, kunnskap om vann og grønt til å bygge en ny grønn infrastruktur som tredobler kapasiteten for å håndtere regnvannet trygt uten at det gjør skade på omgivelsene. Men i motsetning til det gamle grå røret vil den nye bekken i tillegg bli kjernen i et grønt turdrag og fungere som en livsstreng for ørret, sterkt truede insekter og naturtyper mellom elva og Hvitsteintjern.

En bekk som går fra å være gjemt til å være løsningen – både for å håndtere klimaendringene og teknisk kompliserte omstillinger av det eksisterende, men også for å bygge god by for oss å leve i hvor naturmangfold er selve kjernen.

Les mer om prosjektet – klikk her

Foredraget er gratis og åpent for alle!

Scroll til toppen