Hopp til innhold

Foredrag om Draumkvedet ved Eivind Blikstad

I forbindelse med at Porsgrunn kommune i samarbeid med Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Skagerak Energi i disse dager viser Olaf Willums maleri-serie ”Dramumkvedet”, inviterer MKG til et foredrag den 30. november ved forfatter Eivind Blikstad.

«Og vegjine falle so vide» tar for seg Draumkvedet som Telemarks bidrag til verdenslitteraturen, med utgangspunkt i Willums bilder.

Visjonsdiktet fra middelalderen handler om Olav Åsteson som faller i dyp søvn på julaften. Han våkner trettende dag jul og rir til kirken der han forteller om drømmene sine. Dette er en dramatisk historie om vandring gjennom dødsriket og kampen mellom det gode og det onde. De syv maleriene skildrer historien på like dramatisk vis.

Utstillingen som nå er åpen for publikum i foajeen på Skagerak Energis bygg i Porsgrunn, kommer vel 60 år etter at Willums stilte ut bildene første gang. Kunstneren selv døde for 50 år siden, i 1967.

Eivind Blikstad er en norsk forfatter og redaktør, bosatt i Skien. Fra 2001 til 2007 var han redaktør av Telemark Tidend. Han har utgitt en rekke bøker, og i flere av dem særlig vært opptatt av Telemarks rike kulturhistorie. Han er en avholdt foredragsholder, og har også virket som formidler; takket være ham har ungdomsskoleelever i hele fylket opplevd gode, gamle utrydningstruede sagn og folkeeventyr i mange år.

Foredraget finner sted i foajeen til Skagerak-bygget (Floodeløkka 1),
TORSDAG 30. NOVEMBER KL. 19:00.
Foredraget er gratis.

Bildene kan ses på hverdager i Skagerak-byggets foaje, i tiden mellom 09:00 og 15:00.

Scroll til toppen