Hopp til innhold

Filmvisning om Claude Monet

Medlemsforeningen Kunsthall Grenland har gleden av å ønske velkommen til en visning av en ny dokumentar om av verdens mest populære malere – Claude Monet.

I, CLAUDE MONET (Regi: Phil Grabsky, 2018)

Tirsdag 4. desember kl 20:30 på Filmsentret Charlie (sal 5).
Visningen er gratis.
NB: Begrenset antall plasser – vi opererer med førstemann-til-mølla-prinsippet!

«Mitt hode sprenges – jeg vil male alt!»
– Claude Monet

Basert på mer enn 2500 brev, gir regissør Phil Grabsky helt nye perspektiver på en av verdens mest populære malere. Gjennom brevene snakker Monet til oss, og gir oss en dypere innsikt hans personlighet – hvem var egentlig mannen bak de solfylte lerretene?

Claude Monet regnes som impressionismens far, og hans arbeid «Impression, Sunrise» fra 1872 ga hele bevegelsen sitt navn. Han ble en av de mest innflytelsesrike og vellykkede malere i det 19. og det 20. århundre, men hans historie er også en fengslende historie om en person som skjuler alvorlig depresjon, ensomhet og selvmordstanker bak sine fargerikt intense bilder.

Med utviklingen av sin kunst og kjærligheten til hagearbeid, oppdager vi også hans humor, hans dype innsikt og hans engasjement for livet, i en fengslende film som er like mye en utstilling over hans arbeider som en dokumentarisk skildring av hans liv.

Visningen er et samarbeid mellom Medlemsforeningen Kunsthall Grenland og Filmsentret Charlie.

KLIKK HER FOR Å SE FILMENS TRAILER

 

Scroll til toppen