Hopp til innhold

Kunst av resirkulert søppel

Installasjoner laget av lokal ungdom og enslige mindreårige asylsøkere vises under PIT som en del av prosjektet Grønn Oase. Den grønne oasen er lokalisert i bakgården ved Charlie kino, og prosjektet er et samarbeid mellom kunsthallen, Osebakken Andelsgård, Feste Landskap og PIT.

Åpning er onsdag 15. juni kl. 11:00.

I vår arrangerte Kunsthall Grenland en workshop med fokus på byutvikling, søppel- og kildesortering for ungdommer. Hensikten var å skape til en kreativ og sosial møteplass for lokal ungdom fra ungdomsrådet i Porsgrunn og mindreårige flyktninger. Gjennom en helg i mars, laget ungdommene søppelinstallasjoner under kyndig veiledning av kursholder Hilde Mork.

Installasjonene er et positivt og kreativt miljøtiltak knyttet til kildesortering. Kunsthallen har sammen med PIT, Osebakken Andelsgård og Feste Landskap tatt initiativ til en grønn oase i festivalgata under årets teaterfestival. Oasen er lokalisert i bakgården ved Charlie kino, og arrangørene inviterer skoler, barnehager og ellers alle som vil til å være bidragsytere for å få oasen til å blomstre!

Prosjektet er en del av Kunsthall Grenlands FLYT, som på ulike måter setter fokus på og diskuterer integrering. Ungdomsworkshopen er støttet av Porsgrunn kommune, Norske Kunstforeninger og Renovasjon i Grenland.

Les mer på prosjektete Facebook-side

Scroll til toppen