Hopp til innhold

POP COWBOY 1994 -2024

06. apr 14:00 – 16. mai 15:00

2024 /

Kunsthall Grenland har invitert Nils Erichsen Martin til å lage en soloutstilling våren 2024. Prosjektet markerer at det er 30 år siden NilsMartin gikk ut fra SHKS med hovedfag i keramikk (1994).

NilsMartin er en sjelden svale i norsk og nordisk samtidskeramikk. Hans keramiske skulpturer har en helt egen stil, ulik alle andre kunstnere i norsk kontekst. Et hovedgrep i møte med kunsten hans er blandingen av ulike teknikker og medier, en lek og miks av kubistisk inspirert tegning, pop art maleri på keramiske vegg objekter samt frittstående skulpturer.

I sine tidlige ungdomsår fikk NilsMartin undervisning i klassisk kunst, både tegning, maleri og skulptur. Som student på 1980 tallet , ble interessen for leire etablert for fullt i en utvikling vekk fra det figurative. Formularet som han etablerte  på denne tiden har han holdt fast på frem til i dag, vegghengte relieffer med tegning og 2 dimensjonalt maleri, en god porsjon optisk forvrengning og klare referanser til kubister som Piccasso og Ferdinand Léger. I den senere tid har arbeidene til NilsMartin økt i størrelse og fremstår oftere som frittstående skulpturer på gulv eller podier. Arbeidene til NilsMartin skiller seg fra flertallet samtids keramikere i tradisjonen etter Peter Volkous, gjennom sitt fokus på feilfrie detaljer, glatte overflater, nesten på grensen til det upersonlige. Bak dette nesten industrielle uttrykket ligger en utforskning av nærmere 30 år med populær og urban subkultur, kanalisert gjennom mote, gatekunst, musikk og skating.

NilsMartin (f. 1969) bor og arbeider i Oslo. Han har en Master fra Kunsthøyskolen i Oslo, avdeling keramikk. Hans arbeider er kjøpt inn av flere store museer i Norge og Norden. Han har hatt en rekke store separatutstillinger i Norge og deltatt på flere store mønstringer i Danmark, Kina og USA. For tiden har han 10 årig kunstnerstipend. Våren og høsten 2023 arbeidet han frem flere nye skulpturer til utstillingen på verksted 1400° i Porsgrunn.

Scroll til toppen