Hopp til innhold

På jakt etter lyden av livet i havet

Den internasjonalt Jana Winderen legger i disse dager siste hånd – eller øre – til en installasjon for Kunsthallen som refererer til livet i havet, et liv som vanligvis er usynlig for oss.

Jana Winderens lydutstilling er en del av kunstfestivalen Greenlightdistrict, som går av stabelen i Porsgrunn og Skien 12. til 15. september. Mer info her > greenlightdistrict.no

Menneskelig aktivitet skaper mye lyd, også i vannet. Dette gjelder ikke minst for Frierfjorden, der brorpartene av opptakene er gjort. Konsekvensene for det marine livet, med sitt rike register av kommunikasjonsmetoder, kan bli fatale.

Jana Winderen bor og arbeider i Oslo og har bakgrunn innen matematikk, kjemi og fiskeøkologi fra Universitetet i Oslo, Fine Art ved Goldsmiths University of London. Hovedtema for kunstnerskapet hennes er å rette oppmerksomhet på sårbare økosystemer gjennom bruken av lyd. Hun har vist installasjoner og framført konserter internasjonalt i Amerika, Europa og Asia. I 2011 vant hun Golden Nica, Ars Electronica, for Digital Musics & Sound Art.

Mer om Jana Winderen her: janawinderen.com

Hør tidligere verk av Jana Winderen her: janawinderen.bandcamp.com

Jana Winderen er en av hovedutstillerne på årets Greenlightdistrict-utstilling. Les mer om Greenlightdistrict her: greenlightdistrict.no

Scroll til toppen