Hopp til innhold

Filmvisning om nazistenes skjulte kunstskatter

Medlemsforeningen Kunsthall Grenland har gleden av å invitere til en ny filmvisning i samarbeid med Filmsentret Charlie, denne gang om naziregimets store interesse for «degenerert» kunst.

Onsdag 8. mai kl 18:30 – Hitler Vs. Picasso – And the Others

Gratis inngang

Et oppsiktsvekkende hvelv. En stor oppdagelse. En kinoopplevelse gjennom fire flotte utstillinger. 80 år etter Hitlers krigserklæring mot den «degenererte” kunsten, kommer nå en event-film som avslører hemmelighetene i nazistenes kunstskatt.

I 1937 ble det holdt en utstilling med offentlig latterliggjøring og stigmatisering av samtidskunst, samtidig som Hitler beordret plyndring av de antikke og klassiske mesterverk som skulle henge på veggene i det som skulle bli Linzens svar på Louvre. I en utstillingen i München ble det stilt ut 650 kunstverk, som var beslaglagt fra 32 tyske museer og fra private samleres hjem, da den ble betraktet som “kosmopolitisk og kommunistisk”. Kunstverkene ble valgt blant moderne trender i kunst som ikke var i tråd med “ideen om skjønnhet” i henhold til nazistenes syn, og inneholdt verk av blant andre Picasso, Matisse, Renoir og Chagall.

Mange kunstverk ble ødelagt, men andre ble gjemt unna og savnet i hemmelige samlinger og kom først frem i lyset igjen lenge etter krigen. Dette er den fascinerende historien om disse kunstverkenes skjebne.

Se filmens trailer

 

Scroll til toppen