Hopp til innhold

Foredrag med Hjorth og Ikonen

Kunstnerne Karoline Hjorth og Riitta Ikonen skal på den nasjonale kunstfestivalen greenlightdistrict presentere en serie stedsspesifikke verk med tittelen Eyes As Big As Plates. Den norsk-finske kunstnerduoen har samarbeidet i seks år om prosjektet, som skildrer menneskets tilhørighet til naturen, og har på veien fotografert mennesker over hele verden.

Tirsdag 9. mai inviterer Kunsthallen til et foredrag med de to kunstnerne, som for tiden arbeider med prosjektet her i Grenland.

Fra Karoline Hjorth og Riitta Ikonens prosjekt ‘Eyes as Big as Plates’: Bengt II

Til sin utstilling på Kunsthall Grenland har de gjort nye bilder, der pensjonister fra Grenland portretteres med regionens unike hybridlandskap som bakteppe. Gjennom samtaler om tilhørighet, personlige opplevelser og forholdet til natur og utvikling, danner disse pensjonistenes bidrag grunnlaget for skulpturelle kostymer laget i naturmaterialer fra stedet og det fotografiske portrettet.

Kunsthall Grenland inviterer til et foredrag med de to kunstnerne, der de vil fortelle mer om tanken bak prosjektet og prosessen fra det første møtet og frem til et ferdig bilde.

TIRSDAG 9. MAI KL. 18:00
Ælvespeilet kulturhus, sal 3
Gratis inngang

Scroll til toppen