Hopp til innhold

FORMIDLING

WOOD AND CLAY – Junior

08 - 19.03 2021

 

Formidlingsprosjektet er støttet av

Sparebankstiftelsen DNB NOR
Norske Kunstforeninger

Kunsthall Grenland er en av flere sentrale aktører i kunstfestivalen Greenlightdistrict. I 2021 er tema for festivalen skog. Som endel av festivalens program, vil det i regi av Kunsthall Grenland arrangeres en workshop for profesjonelle kunstnere under tittelen WOOD AND CLAY. Workshopen er ledet av kunstner/ kurator Sara Möller (SV).

I forkant av festivalen ønsker kunsthallen å gjennomføre et formidlingsprosjekt for de eldste barna i barnehagene i Porsgrunn Kommune. Formidlingsprosjektet er tenkt å gå over 2 uker og vil ende opp med en utstilling i Kunsthall Grenland, med tittelen WOOD AND CLAY – Junior.


OPPLEGG

Formidlingsprosjektet består av skulpturverksted, workshop og utstilling for de eldste barna i barnehagen.

På skulpturverkstedet får barna prøve seg som ordentlig kunstnere, gjennom å lage en skulptur i leire og tre. De får kjennskap til hvordan leira oppfører seg, hva man kan få til å lage i leire, og hva som er vanskelig å lage i leire.

Barna får en innføring til skulptur og en billedverden som består av tegninger, maleri og konstruksjoner – skulpturer i forskjellige format: modeller og skulpturer. Dette til inspirasjon før oppstarten av

HVORDAN SKAPE ET EGET UNIVERS – EN EGEN VERDEN I KUNSTEN

En verden som kan romme en god blanding fantasi og underlige figurer og former. Nye konstruksjoner og rom, som aldri noen tidligere har sett.

Prøve og feile – og prøve igjen er en viktig del av verkstedet. Motstand i materialet, og muligheter i materialet. Vi skal kombinere leire med tre, i form av finerplater, treklosser, rundpinner og pinner, kvister fra naturen.

Barna skal bli kjent med verktøy som modellerpinne, bormaskin og sag. Alt under veiledning av kunstformidleren.

ET ARBEID – EN STORT UNDERLIG LANDSKAP

Workshopen skal resultere i at barna lager sin egen skulptur, en konstruksjon i leire og tre. Av dette setter vi sammen et stort underlig og spennende landskap - vi lager en utstilling!

Kunstnere og formidlere:
Morten Kildevæld Larsen og Odd Fredrik Heiberg

Scroll til toppen