Hopp til innhold

TRACKS

19/03-2015

2015 / Arkiv /

TRACKS

Det er langt ned. For langt å falle. Men jeg må opp.

TRACKS er en rå poetisk forestilling som setter fokus på outsidermentalitet og identitet. Med en ekspressiv komposisjon av sceniske virkemidler vil forestillingen uroen og frustrasjonen til livs. Tør å gå egne veier er forestillingens underliggende budskap.

 

TRACKS er en førti minutters fysisk, visuell og auditiv reise. På et stort lerret flasher bilder fra et håndholdt kamera, i et samspill med aktørene som beveger seg. Aktørenes skygger speiler seg i lerretet og skaper et fortettet uttrykk. Tema er annerledesheten, outsideren, rebellen. Det handler om usikkerhet, tvil og opprør. I multimediasamfunnet med synlighetsfokus og uendelige muligheter får tvilen lov til å blomstre. Forestillingen er således et innspill til dagens unge, om viktigheten i det å gjøre opprør, sunnheten i å prøve og feile, og bli kjent med egen sannhet.

Forestillingen er en komposisjon av sceniske virkemidler. Aktørene, tekst, video- og lyddesign er like viktige og komplementerende selvstendige kunstutrykk. TRACKS har en form som bringer oss i retning kunst-begrepet i ordet scenekunst. At forestillingen også skal vises på ulike Kunstarenaer, understreker dette og åpner for nytt publikum. TRACK er i utgangspunktet en produksjon for ungdom, men den nyskapende formen appelerer vel så gjerne til voksne.

 

Teksten i forestillingen er poetisk og rå, og har adoptert de unges språklige uttrykk. Små dramatiske hendelsesforløp er inspirert av punken og punkpoesibevegelsen fra 70 og 80 tallet. Sekvenser på engelsk oppleves naturlig, et språk ungdommen forholder seg til daglig og er også med på å understreke det filmatiske ved TRACKS.

Aktørenes scenespråk går mot dansen. Det fysiske uttrykket er inspirert at ”Tanz ensemble modell” av Wanda Golonka – en metode som tar utgangspunkt i utøvernes kompetanse i utformingen. Videoene er produsert med håndholdt kamera, noe som understreker det dokumentariske; råheten og kontakten med virkeligheten. To hvite kvadratiske kuber er bevegelige elementer i forestillingen. Det hele er en dymanisk rytmisk interraksjon mellom video, dans, lyd og lys.

TRACKS er produsert av Fjørtoft Kulturproduksjoner, en scenekunstprodusent som stod for den kritikerroste forestillingen Superwoman . Forestillingen har turnert land og strand med Den kulturelle skolesekken, og mottok prisen Gullsekken i 2012.

TRACKS har premiere i Kunsthall Grenland 19. mars 2015, og spilles der 20. og 21.mars kl 19:30. Gratis entré.
Videre settes den opp for ungdomsskoler i Sal 2 i Ælvespelet 23. og 24.mars for så å flyttes videre til Spriten Kunsthall hvor den skal spilles for videregående skoler 25. og 26. mars.

MEDVIRKENDE:
Hildur Kristinsdottir – dans
Mathias Jin Butdtz – dans
Birk Nygård – video
Martin Langlie – lyd
Gordon Miles og Eirik Willyson – tekst
Elin Grinaker – dramaturgi
Thea Danielsen Fjørtoft – ide, tekst, regi,
Catrine Orr Danielsen – produsent

Forestillingen er støttet av Telemark Fylkesskommune ,Norsk Kulturråd, Fond for lyd og bilde, Fond for utøvende kunstnere og SPENN.

Les mer om forestillingen i avisomtalen nedenfor

Scroll til toppen