Hopp til innhold

The You! Signal

14. jun 00:00 – 18. jun 00:00

Arkiv /

The You! Signal

The YOU! Signal er en pop-up, portabel, interaktiv, science fiction-faction, stasjonsbygget walkabout/performativ installasjon – eller et romsenter – der vi inviterer deg til å sende ditt eget signal til verdensrommet.

Åpning tirsdag 14. juni kl. 18:00.

15. August 1977 plukket radio-teleskopet “Big Ear” i Ohio opp et signal fra et annet stjernesystem, i dag kjent som “The WOW! Signal”. Hver dag lytter vi til universet, men dette 72 sekunders signalet var ulikt noe vi hadde hørt før eller har hørt siden. Enda har “The WOW! Signal” mytisk status – var dette et forsøk på kontakt?

I The You! Signal får du muligheten til å sende din egen beskjed til verdensrommet, og hvem vet – kanskje er det nettopp din beskjed som blir plukket opp av noen der ute som kan si “WOW! Vi er ikke alene”. Å sende en beskjed til verdensrommet kan ha ulike formål. Det kan være et hei til ukjente utenomjordiske venner, eller en unik måte å udødeliggjøre dine ord, håp, tanker, drømmer og hemmeligheter på. Fotoalbumer falmer og harddisker crasher, men et radiosignal som reiser gjennom universets vakuum vil for alltid reise inn i evigheten.

Senteret er åpent 15.-18.juni fra klokken 12.00 til 14.00 og fra 15.00 til 17.00. Innenfor disse tidene kan du droppe inn når det passer deg. Du vil bli møtt av våre medarbeidere som vil lede deg gjennom forberedelsene før du individuelt får sende din egen beskjed. Tid per besøkende er beregnet til ca 15 minutter.

Prosjektet er initiert av Anders Firing Aardal og Heiki Riipinen, og gjennomføres som et samarbeid mellom scenekunstkollektivet by Proxy og kunst-, design- og arkitekt-studioet Kollaboratoriet.

Konsept og utøvere: Anders Firing Aardal og Heiki Riipinen (by Proxy)
Scenografi: Anna Andrea Vik Aniksdal (Kollaboratoriet)
Grafisk design: Rikke Runde (Kollaboratoriet)
Lyd-design og teknikk: Matias Askvik (by Proxy)
Bygg-teknisk assistanse: Sindre Wam (Kollaboratoriet)
Produsent: Ida Marie Sandvik
Takk til: Bedtime, Maria Magdalena Schweagermann og Ann-Christin Rommen

«The YOU! Signal» er co-produsert av Kunsthall Grenland og PIT, og støttet av Norsk Kulturråd, Fond For Utøvende Kunstnere og Fond for Frilansere. Verket er en del av en kunstnerisk utforskning mot by Proxy’s neste forestilling Escape the Universe.

Åpning tirsdag 14. juni kl. 18:00
Prosjektet fremføres 15. – 18. juni kl. 12-14 og 15-17

Varighet: ca 15 min

Forestillingen er støttet av
Telemark Fylkeskommune, FFUK og Norsk Kulturråd

Scroll til toppen