Hopp til innhold

PorselensVISNING

30. apr 00:00 – 30. apr 00:00

Arkiv /

PorselensVISNING

Lørdag 30. april klokka 12.00 åpnes en utstilling i Porselensverkstedet 1400 º. Åtte kunstnere fra Nordisk Nettverk for Samtidskeramikk, med gjester, eksperimenterer med håndmalt dekor.

 

Kunstnerne ankom Porsgrunn onsdag morgen, og fikk innføring og veiledning av strå-mønstermaler Astrid Gundersen som jobber på Porselensfabrikken. Kunstnerne fra nettverket er blant de fremste innenfor keramisk kunst i Norden, og hensikten med oppholdet er å lære mer om håndmalt dekorering, samt å finne nye innganger til en gammel tradisjon. Under oppholdet vil kunstnerne dekorere PP tallerkener på nye måter, under veiledning fra de erfarne PP malerne.

I tilknytning til oppholdet, vil kunstnerne presentere en ad hoc utstilling i verkstedet og i utstillingslokalene til Porselensmuseet Lørdag 30. april klokka 12.00. Kunsthall Grenland ønsker velkommen til åpning, og til orientering om porselensverkstedet.

Kunstnerne som er på besøk er: Heidi Bjørgan (NO), Caroline Slotte (FIN), Gitte Jungerson (DK), Christine Thige Lund (DK) og Irene Norli (NO), Sara Møller (SE), Linda Karlson (SE), Ellen Ekh (SE).

1400 º – verksted og senter for samtidsporselen åpnet februar 2016. Verkstedet vil stå for kunstner-opphold, workshops, foredrag med mer. Gjennom verkstedet vil Kunsthall Grenland bidra aktivt til å stimulere utviklingen av Porselensmuseet, Porsgrunds Porselænsfabrik AS og porselenssatsingen i Porsgrunn kommune. I et gjensidig samarbeid vil aktørene arbeide for å opprettholde en viktig kunstfaglig og håndverksmessig tradisjon i Porsgrunn og Telemark.

Scroll til toppen