Hopp til innhold

Klassikerserien: Nightwatching

16/09-2014

2014 / Arkiv /

Klassikerserien: Nightwatching

 

Kunsthallens filmserie har sesongpremiere med et Rembrandt-mysterium signert filmskaperen Peter Greenaway.

 

Året er 1642. I Amsterdam – verdens rikeste by i datiden – har livet til den berømte maleren Rembrandt tatt en brå vending. Fra å være en kunst-kjendis er han blitt diskreditert – hans kone er gravid, men han selv skal ikke bli far. Motvillig blir han så overtalt til å male byens militia-hær, i et maleri som senere skal bli kjent som «The Nightwatch». Han oppdager snart at en konspirasjon finner sted blant handelsborgerne som står modell som soldatene – og et grusomt mord finner sted.

Den engelske kunstneren og filmskaperen Peter Greenaway har selv innrømmet stor inspirasjon fra barokk og flamsk malerkunst. Han er kjent for sine visuelt slående filmer, med fantastisk scenografi og suggererende musikk. Filmer som Tegnerens kontrakt, Kokken, tyven, hans kone og hennes elsker, Prosperos bøker og Drowning By Numbers har gitt ham en stor tilskuerskare. Her leker han seg med mytene omkring en av historiens største malere, med Martin Freeman (kjent fra The Office, The Hitch Hikers Guide to the Galaxy, The Hobbit og Sherlock Holmes) som Rembrandt. Filmen låner lyset og teksturen fra mestermalerens egne malerier, i det som både er et spennende mysterium og en studie av malerens karkter.

Vi gjør oppmerksom på at Klassikerseriens visninger denne høsten finner sted på Nedre Jønholt gård. Nightwatching vises tirsdag 16. september kl. 19:30. Visningen er gratis og åpen for alle.

Scroll til toppen