Hopp til innhold

ORDET FANGER

17. sep 00:00 – 30. okt 00:00

2016 / Arkiv /

Kunsthall Grenland åpner utstillingen ”Ordet fanger” av Birgit Eide og Øyvind Johnsen lørdag 17.09 kl. 13.00. Utstillingens tittel refererer til kunstnernes opplevelse av ordets makt og kraft, og diskuteres i utstillingen i lys av ulike tider og kulturell kontekst.

Birgit Eide (f.1960) vokste opp i Porsgrunn. Hun arbeider som tekstilkunstner og har bakgrunn fra Kunsthøyskolen i Bergen. I Kunsthall Grenland viser Eide rominstallasjoner og store og mindre gulv- og veggarbeider. Materialbruken spenner vidt, fra papir, tekstile materialer og menneskehår. Tematisk kretser Eides arbeider rundt forholdet mellom religion/religiøse påbud og identitet/livsutfoldelse. Sentralt i Eides nye arbeider er tekstelementer hentet fra makulerte bibler.

Øyvind Johnsen (f. 1946) var i mange år bosatt i Vinje og Rauland. Han har sin utdannelse fra Kunsthøyskolen i Bergen. Johnsen arbeider hovedsakelig med video, men viser også fotografier med sterk relevans til videoverkene. Sentrale problemstillinger i Johnsens arbeider er menneskelig smerte, minner og livserfaringer. I videoene møter vi tekst og språk som befinner seg i ulike sjikt mellom drøm og virkelighet.

Eide og Johnsen arbeider med ulik tilnærming og materialbruk, men har åpenbare tematiske berøringspunkter. Begge tar utgangspunkt i egne dyptgripende personlige erfaringer der det tekstlige og språklige er nøkkelelementer.

Kurator for utstillingen er Bjørn Inge Follevaag.

Besøk Birgit Eides hjemmeside her
Besøk Øyvind Johnsens hjemmeside her

Ordet Fanger
Ordet Fanger
Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen