Hopp til innhold

Naturvitenskaplige Observasjoner

19. jan 12:00 – 24. feb 16:00

Arkiv /

Noora og Kimmo Schroderus er et kunstnerpar fra Salo i Finland. Utstillingen "Naturvitenskapelige observasjoner" er parets første fellesvisning i Norge.

Utstillingen åpner lørdag 19. januar kl. 13:00

Kimmo Schroderus: Double-Minded (2018)
Kimmo Schroderus: Double-Minded (2018)
Noora Schroderus: Embroidered Bank Notes, 2016
Noora Schroderus: Embroidered Bank Notes, 2016

Kunsthall Grenland har i perioden 19.01 -24.02 2019 gleden av å presentere duo utstillingen «Naturvitenskaplige Observasjoner» med Noora og Kimmo Schroderus. Tittelen refererer til hvordan begge kunstnere observerer og gjenskaper hverdagslige fenomener og materialer, samt presenterer disse i en ny sammenheng.

Utstillingen med Noora og Kimmo Schroderus inneholder arbeider som er produsert hver for seg, samtidig som de viser et verk som er arbeidet frem i felleskap.

Noora presenterer verket «Canis Lupus Familiaris», fra 2017. Verket består av 30 innrammede portretter av hundenavn, brodert med den enkelte hunds eget hår / pels. Hundehår er donert fra forskjellige hunder og deres eiere. Noora`s sympatiske serie påpeker hundens navn som bærer av  det meningsfulle i relasjonen mellom menneske og hund, og at forholdet til en hund ofte kan oppleves som nærere og mer meningsfullt enn forhold til et menneske.   

Et annet verk av Noora er serien med broderier under tittelen «Embrodered Bank Notes», fra 2016. Utgangspunktet for verket er pengesedler som kunstneren har samlet inn fra ulike deler av verden og hvor hun har brodert hår på de fremstående personene som figurerer på sedlene. Serien fremstår med en humoristisk tilnærming, der utvalget av viktige historiske skikkelser (som oftest menn), oppleves i et helt nytt lys. 

Kimmo Schroderus viser i utstillingen et helt nytt verk fra 2018 med tittelen «Double- Minded». En serie med skulpturer i syrefast stål, formet som slanger, men med menneskelignende hoder foran og bak. Skulpturene støpes med utgangspunkt i silikon-former og tematiserer hvordan vi i dagens samfunn er i kontinuerlig transformasjon, med uante muligheter til hele tiden å gjenskape oss selv etter hvordan vi ønsker at andre skal oppfatte oss. Kimmo bringer ofte egne personlige erfaringer og opplevelser inn i verkene han lager, selv om arbeidene ved første øyekast ikke ser ut til å ha relevans til kunstnernes «selv» .

Utstillingen er kuratert av  Nina Toppila

Artist Biography

Kimmo Schroderus
Kimmo Schroderus

Kimmo Schroderus (født 1970) er en anerkjent finsk skulptør. Han ble uteksaminert fra Det finske kunstakademi i 1998. Kimmo har hatt mange private utstillinger både i Finland og internasjonalt, og har også utført mange offentlige bestillingsverk i Finland. I 2004 ble Kimmo tildelt Ars Fennica-prisen og i 2007 William Thuring-prisen. Emnet og temaene til Kimmos nye arbeider omhandler dilemmaene mellom jakten på luksus og hverdagsliv, samt middelalderenes overveielse og jakten på utødelighet. I hans arbeider legger Kimmo vekt på den kunstneriske holdningen til kunstfremstilling, hans hengivenhet for materialer, og hans interesse for innsiktsfulle romlige løsninger mellom verk og rom.

Skulptøren Noora Schroderus (født 1982) ble uteksaminert fra Det finske kunstakademi i 2014. Noora Schroderus gjør hverdagslige gjenstander til estetisk tankevekkende arbeider uten at de mister sin "originale essens". Deformering av gjenstander, materialer og mellomrom, samt deres opprinnelige formål, er et tema som kjennetegner hennes produksjon. Nooras materielle valg skiller seg fra tradisjonelle kunstmaterialer, og hennes verk omfatter materialer som autentiske sedler, menneskelig hår, kroppshår og dyrehud.

Noora og Kimmo Schroderus jobber ofte sammen og har hatt mange fellesvisninger. Innholdet i utstillingene er vanligvis dannet av begge kunstneres egne arbeider, som sikkert er forskjellig i deres fagområder og materialer, men fusjonerer sammen, skaper en tankevekkende og en nysgjerrig dialog mellom hverandre.

Web: Kimmo Schroderus

Web: Noora Schroderus

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen