Hopp til innhold

MORTEN SLETTEMEÅS

15. nov 00:00 – 19. des 00:00

Arkiv /

Utstillingen "Frozen Ground" er av viser nye monumentale malerier av Morten Slettemeås, som nærmer seg en mer tradisjonell skildring av landskapet med (mulige) referanser fra Telemark. Vi møter malerier der komposisjonen bygges opp av linjer, punkter og fargeflater. Den kraftige fargebruken (gult, rødt og grønt) som ofte kjennetegner maleriene til Slettemeås, er nå i større grad tonet ned til fordel for en mer dempet fargeskala i grønn og bruntoner.

Morten Slettemeås (1975) er opprinnelig fra Gvarv, men bor og arbeider i Oslo. Innholdsmessig inspireres Slettemeås fritt fra så vel Henrik Sørensen og Erik Werenskiold som fra tegneserier og massemedia. Referansene blandes sammen og kombineres innenfor samme billedramme. De opprinnelige budskapene brytes slik ned til hverdagslige hendelser. Berømte statsmenn, kjente motiver fra kunsthistorien, et avisfoto av en anleggsarbeider, en reklamesnutt lastet ned fra internett, alt får samme betydning i arbeidene til Slettemeås.

Utstillingen i Kunsthall Grenland er den første større presentasjon av Slettemeås i hjemfylket. Tidligere har han hatt store utstillinger i Oslo, Spania og i Mexico. Med Frozen Ground er Slettemeås et skritt nærmere der det hele startet.

KUNSTforum har omtalt utstillingen: "Utstillingen Frozen Ground ved Kunsthall Grenland viser Morten Slettemeås verk med modig fargevalg og en kunsthistorisk bevissthet." Les hele omtalen her

Til utstillingen presenteres også en ny bok om kunstneren - "Black Sky Red Tree Blue Spots" - som foruten et rikt bildemateriale også har med tekster av Jarle Strømodden og Sergio Rubira. Boks fås kjøpt gjennom Kunsthall Grenland.

Utstillingen er kuratert av Knut Blomstrøm, til daglig leder ved Trafo Kunsthall i Asker.

Besøk kunstnerens hjemmeside her

 

 

Morten Slettemeås - Frozen Ground (2014)
Morten Slettemeås - Frozen Ground (2014)
Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen