Hopp til innhold

Minimal Standard

14. apr 13:00 – 27. mai 16:00

2018 / Arkiv /

Minimal Standard er en kollektiv-utstilling som behandler levekårs-begrepet «minste standard». Hvor lite skal til for at et menneske skal kunne leve med verdighet? Hva gjør mennesker når de ikke har noe som helst av det vi krever eller forventer at et menneske må ha i vårt samfunn for å lage seg et liv? Hva er et menneske når man ikke har noe som fester oss til verden? 

Willibald Storn
Willibald Storn
Jet Pascua
Jet Pascua
Lotte Konow Lund
Lotte Konow Lund

Medvirkende kunstnere: Willibald Storn, Jet Pascua, Germaine Ngoma, Øystein Dahlstrøm og Lotte Konow Lund

Germain Ngoma (f. 1953, Zimbabwe). Utdannet ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole Oslo og Statens Kunstakademi 1982-1988. Om arbeidene sine sier Ngoma at intensjonen er at de skal forsvinne: ”Jeg velger å bruke materialer som på et eller annet tidspunkt vil bli brutt ned av være eller tid. Det har med bakgrunnen min å gjøre, jeg vokste opp med ting som var laget til en spesiell årsak, og for å være i en spesifikk periode, før de skulle forsvinne- og leve i minnet. Så kunne tingen bli repetert, eller reprodusert, som for eksempel et hus bygget i leire

Willibald Storn (f. 1936, Østerrike). Har bodd i Norge siden 1956. Storn var med på å starte kunstnergruppa GRAS i 1969-70. Hans utstilling i UKS: COCA-Donald samfunn ikke ta meg, var en av Norges første installasjonsarbeider og et tidlig oppgjør med forbrukersamfunnet. Storn har være en tydelig politisk kunstner gjennom hele sin karriere. De siste årene har han samarbeidet med Torgny Amdam (musiker) med performance og installasjoner.

Jet Pascua (f. 1969, Filipinene) Studerte kunst ved Universitetet i Filipinene, kunstakademiet i Oslo og i Kunstakademiet i Bergen. Pascua Har grunnlagt og siden drevet visningsrommet Small projects med en gruppe kunstnere , først i Manila og siden i Tromsø siden 2001.  Jet Pascuas egne arbeider omhandler ofte temaer knyttet til hans egen migrasjonshistorie; som forståelse og omskriving av minne, og han bruker ofte historiske begivenheter enten offentlige, eller private, internasjonale eller lokale i forsøk på å lese nåtid gjennom fortid.

Øystein Dahlstrøm (f. 1976). Utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen 2001-2006. Dahlstrøm jobber med iscenesatt fotografi som ofte omhandler spor og rester etter oss mennesker og rommene vi lever i. Dahlstrøm var i 2016 med på utstillingen ”Sakte bilder” på Lillehammer Kunstmuseum. Stilte samme år ut bilder på Material Gallery i Roma, hvor han også var invitert på et residensopphold. Har hatt separatutstillinger på Galleri Brandstrup og Hå gamle prestegård.

Lotte Konow Lund (f. 1967). Er utdannet ved Statens Kunstakademi 1993-1997. Siste utstilling var Hold allting kjært ved Henie Onstad Kunstsenter i Bærum i 2017. Konow Lund grunnla og drev Galleri GI, og har gjennomført flere omfattende kuratorjobber. Hun er også kjent for en serie med Kunstnerportretter i Morgenbladet de siste årene. Konow Lund er i dag Professor ved KHIO Kunst og Håndverk.

 

Toppbildet er fra Øystein Dahlstrøms serie Preconditions

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen