Hopp til innhold

Martin Skauen: Slideshow Johnny

12. aug 00:00 – 18. aug 00:00

Arkiv /

Martin Skauen: Slideshow Johnny

Videoarbeider av Martin Skauen vises i Kunsthall Grenlands Prosjektrom 12. juli til 21. juli. Arbeidene vises i forbindelse med utstillingen TEGNINGpå Spriten kunsthall, der Skauen deltar med flere tegninger.

Arbeidene som vises er fra Martin Skauens mye omtalte syklus om/med hans alter ego, Slideshow Johnny fra 2012. Visningen skjer i Prosjektrommet, i kunsthallens åpningstid.

 

Martin Skauen er en av våre fremste samtidskunstnere, og har med sin deltagelse bla. i kollektivet Tegneklubben stått i spissen for den sterke oppblomstringen av tegning de seneste årene. Hans arbeider er teknisk svært presise og preges av en ekstrem fokus på detaljer. Absurde motiver og irrasjonelle, symbolske konstellasjoner bærer i seg referanser til såvel det mytiske som mytologiske som det direkte morbide.

Ved siden av tegnekunsten har Skauen også markert seg med arbeider innenfor foto og video, tekst og performance. Skauen har bla. dyrket et alter ego – Slideshow Johnny – som har fått utfolde seg i en rekke korte videoer. Her fordyper han seg mer i rekontekstualiserte verk, der Skauen samstiller et kollektivt gjenkjennelig og symbolladet visuelt materiale, ofte usammenhengende og fragmentarisk, som derigjennom oppnår dels nye betydningslag, dels river i filller konvensjonelle fortellinger, umiddelbare klisjeer og logiske fortolkninger.

Filmene om Slideshow Johnny veksler mellom det poetiske og patetiske, det komiske og pinlige, og med surrealistiske, mørke undertoner. De utgjør samlet et portrett av en stadig eksperimenterende undergrunnskunstner og hans arbeid, som er sterkt influert av personlige og ofte forstyrrede impulser.

Skauens alter ego går fra det ekstremt selvsikre til det destruktivt tvilende, i teatralske iscenesettelser der publikum i takt med filmene utvikler en mer og mer nærtagende holdning til kunstnerens alle sysler.

Denne sekvensen med Slideshow Johnny-filmer er fra 2012 og teller 6 filmer, med en total spilletid på 18 minutter. Filmene i denne syklusen er: Why Is, Farewell Flesh, Letter To Henry, 5 Up For Panic, Waterproof, Q & A.

Visningen arrangeres etter avtale med Laura Bartlett Gallery, London.

Mer om Martin Skauen på hans hjemmeside – klikk her

Martin Skauens tegninger vises på
Tegning Nå
12. juli – 18. august
Spriten Kunsthall, Skien (Tømmerkaia, Klosterøya)
www.spriten.no

Scroll til toppen