Hopp til innhold

Knut Gundersen

20. okt 19:00 – 22. okt 16:00

Arkiv /

Knut Gundersens nye malerier inviterer til dvelende refleksjon. Intrikate abstrakte bilder der figurative elementer plutselig fremtrer, leker med assosiasjoner og publikums forestillingsevner.

Utstillingsåpning med konsert: Utstilingsåpning fredag 20. oktober kl. 19:00. Kl. 19:30 video-lyd performance ved Knut Gundersen og Daniel Wien.

Vennligst merk at utstillingen kun står denne ene helgen, fra 20. til 22. oktober. Kunsthallens åpningstider lørdag og søndag: 12:00 til 16:00.

Knut Gundersen tar her utgangspunkt i det abstrakte og jobber seg mot det mer figurative. Preg av ansikter, profiler, former kan anes i bildene, men aldri som annet enn elementer i en større helhet.

Maleriene er gjort med guache, en maleteknikk der en bruker dekkende vannfarger. Gundersen påfører malingen på lerreter liggende på gulvet, og bearbeider den med pallettkniv, baderomsnal og slikkepott; lag på lag legges på, skrapes ned, bearbeides, der de intrikate motivene fremkommer skapes intuitivt.

Alle bildene begynner uten noen foregående idé. Det tomme lerretet fylles med farge, og kunstneres bestemmer det videre uttrykket basert på hva som trer frem av interessante punkter. En form for illustrativ improvisasjon, et rent intuitivt uttrykk.

Overflaten kan forlede en til å tro at dette er trykk. Bildene er – som følge av maleteknikken – uten tekstur. Men motivene har ved nærmere øyensyn en besnærende dybdeeffekt som inviterer til dvelende refleksjoner.

For mange vil Gundersen blant annet være kjent for sine masker og sine tegninger. Han har de siste årene beveget seg mer mot det abstrakte, mens denne utstillingen kan ses å representere en vending tilbake mot det mer figurative. Dog, ikke eksplisitt. Her finner vi en figurasjon uten klare grenser, der figurene trer ut av maleriene på en måte som mer trigger assosiasjoner hos tilskueren enn å yte noen forklaring eller tolkning.

Knut Gundersen er fra Skien. Han var i yngre år elev hos Eivind Venheim. Det er lite igjen av dennes figurative mesterstil i Gundersens bilder i dag, og han innrømmer at det har hatt en stund å løsrive seg fra Venheims klassisk figurative stil. Men mye av basiskunnskapen sitter fremdeles i og viser seg som i en nitid utforskning av teknikk, og bruken av en distinkt og gjennomført fargepallett, som binder bildene sammen.

Dette er Gundersens første større utstilling, og første gang han har arbeidet med flere verk som samlet fremstår som en større serie. Bildene på utstillingen er alle gjort i løpet av de to siste årene.

Vennligst merk at utstillingen kun står én helg – fra fredag 20. til søndag 22. oktober. Utstillingen åpner fredag kl. 19:00; åpningstider lørdag og søndag er 12:00 til 16:00.

Utstillingen presenteres av Medlemsforeningen Kunsthall Grenland.

Åpningen fredag presenteres som en happening, med live musikk av Daniel Wien. Daniel Wien er en elektronisk musiker som bruker modulære synther og elektroakustiske instrumenter. Han krysser sjangergrensene mellom dronelandskap, electronica og techno.

Hør Daniel Wiens musikk > klikk her for å gå til Soundcloud

IMG_2168
IMG_2167
IMG_2166
IMG_0567
Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen