Hopp til innhold

Klassikerserien: Saló

1. des 2016

Arkiv /

Den er blitt kalt den mest kontroversielle filmen i historien. Da den kom ut ble den straks forbudt i en rekke land. Selv i dag er filmen svært forstyrrende og støtende, men også kritisk stimulerende. Som et bilde på politisk korrupsjon og misbruk av makt, med sin usensurerte fremstiling av de tette båndene mellom sadisme og perversjon, seksualitet og fascisme, har den status som et av de mest betente kritiske oppgjør med det europeiske borgerskap noen sinne.

Pier Paolo Pasolinis Saló eller Sodomas 120 dager fra 1975 er basert på Marquis de Sades roman ”Sodomas 120 dager”. I filmen er handlingen flyttet fra 1700-tallets Frankrike til det fascistiske Italia etter Benito Mussolinis fall i juli 1943. Fire velstående fascistiske libertinere kidnapper 18 tenåringer og utsetter dem for fire måneder med ekstrem vold, sadisme, seksuell og mental tortur.

It is a horrendously beautiful film, a cum-covered rose, a masterpiece.
- Joe Bish, VICE

Den alltid kontroversielle regissøren Pasolini ble drept like etter at filmen var ferdigstilt. Drapet ble aldri oppklart.

Salo vises 1. desember kl 20:00 i Ælvespeilet kulturhus, sal 3. Visningen er gratis. NB: Filmen har 18 års aldersgrense.

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen