Hopp til innhold

Klassikerserien: Jean Arène – en maler fra Provence

06. sep 00:00 – 06. sep 00:00

Arkiv /

Klassikerserien: Jean Arène – en maler fra Provence

Velkommen til sesongens første visning i kunsthallens Klassikerserie.

Tirsdag 6. september kl. 20:00 på Ælvespeilet kulturhus vises en portrettfilm av den franske maleren Jean Arène. Filmen er laget av René Bjerke, som selv vil introdusere visningen.

 

Jean Arène er en fransk kunstmaler, født i Marseille i 1929. Han er oppvokst i Provence og bor der fortsatt, hvor også alle hans bilder er blitt til. Han maler i en post-impressionistisk stil, med van Gogh, Cezanne og den lokale maleren Chabeau som klare forbilder. Ut av dette har han skapt sin egen stil, hvor nettop det provencalske lyset og livet der, er hovedmål for hans skildringer.

Jean Arène har alltid vært nøye med å være en fri kunstner, et fritt menneske. Derfor har han aldri hatt en gallerist og dermed aldri stillt ut sin kunst hos andre. Dermed har han kunnet arbeide og utvikle seg helt fritt. Han har ikke søkt berømmelse eller rikdom. Som han sier i filmen: «Hva skal jeg med det? Jeg har alt jeg trenger her i Provence, lyset, naturen, kvinnene… Hva mer trenger man? Det er ikke så meget man trenger for å leve…

René Harald Bjerke (1949) er en prisbelønt norsk filmskaper og journalist. Etter en rekke kortfilmer spillefilmdebuterte han med Du, pappa (1994), som skildrer forholdet mellom en far, en sønn og en ung kvinne. Han fulgte opp med dokumentarfilmen Møte med Halldis (1995), et portrett av lyrikeren Halldis Moren Vesaas.

Visningen er gratis.

Scroll til toppen