Hopp til innhold

In Spe

21/06-2014

2014 / Arkiv /

In Spe

Med kollektivutstillingen In Spe, har Kunsthall Grenland samlet elleve av Europas mest innovative kunstnere som arbeider med porselen. Utstillingen viser en kontinuerlig utforskning av materialet og diskuterer samtidig porselenets kulturelle kontekst.

 

In Spe reflekterer og representerer noe av det mangfoldet som finnes i samtidskunsten, der fellesnevneren er leire og porselen. De inviterte kunstnerne har fått anledning til å invitere med seg hver sin yngre kunstner – noe som også bidrar til faglig utveksling. Til utstillingen er det produsert en katalog, der utstillerne har besvart spørsmålet om materialets betydning i arbeidene. Gjennom disse svarene gis publikum et glimt av kunstnernes prosess og tilblivelsen av verket.

 

Porsgrunn Kunstforening har lenge hatt fokus på porselenskunst og – kunstnere, og har samarbeidet med Porsgrunds Porselænsfabrik, Porselensbiennalen og Porsgrunn kommune om utstillinger, workshops og utsmykkingsprosjekter. Fra 2014 vil Kunsthall Grenland videreføre og bidra til ytterligere å styrke denne satsingen, ved årlig å arrangere en større utstilling i sommerperioden som viser porselenets potens og posisjon i samtidskunsten.

 

Deltagende kunstnere på IN SPE er Wayne Fischer (F), Marit Kathriner (F), Akashi Murakami (F), Christina Schou Christensen (DK), Hanne Mago Wiklund (S), Helene Kortner (N), Anita Hanch-Hansen (N), Pernille Pontoppidan Pedersen (DK), Sara Møller (S), Maria Boij (S) og Hedvig Winge (N).

Kuratorteam: Irene Nordli, Toril Redalen og Catrine Orr Danielsen.

Utstillingen åpner lørdag 21. juni, og står til 14. september.

Utstillingsfoto: Stina Glømmi

Scroll til toppen