Hopp til innhold

HYBRID MATTERs

19. mar 00:00 – 19. apr 00:00

Arkiv /

HYBRID MATTERs

Kunsthall Grenland har gleden av å ønske velkommen til utstillingen HYBRID MATTERs, et nordisk samarbeidsprosjekt utnevnt som The Nordic Culture Event of the Year, Digital 2015 – 2016. Utstillingen presenteres i Porsgrunn, København og Helsinki.

 

Medvirkende kunstnere:
Laura Beloff / Jonas Jørgensen (Fi/Dk), Hanna Husberg (Fi/Se), Kristina Lindström/Åsa Ståhl (Se), Lawrence Malstaf (Be/No), Hege Tapio (No). Kurator: Atle Barcley.

Besøk prosjektets hjemmeside her

Den finske kunstneren Laura Beloffs (Finland) kunstneriske praksis og langvarige forskningsarbeid har utviklet seg rundt temaet menneske og teknologi. Installasjonen The Condition, produsert i samarbeid med Jonas Jørgenson, setter klonede danske juletrær inn i et kunstig miljø. Hvilke etiske og økonomiske vilkår er det vi egentlig velger å forholde oss til, spør hun, og hvor bevisste er vi konsekvensene av disse valgene?

Hanna Husberg (Finland) er basert i Stockholm. Hun har sin utdannelse fra ENSB-A i Paris og har senere tatt en doktorgrad ved kunstakademiet i Wien. Installasjonen In the Vast Ocean of Air består av video og neonskilt, der hun utforsker ulike måter å synliggjøre hvordan hybrid materiale fraktes gjennom luften.

Kunstnerne Kristina Lindström og Åsa Ståhl (Sverige)har i over ti år samarbeid omkring hverdags-teknologier, om hvorledes vi lever med og sammen med den, og – gjennom dem – med hverandre. I verket Plastic Imaginaries undersøker de vårt forhold til plast, som praktisk nyttemateriale, men også som et forurensende avfallsproblem.

Arbeidene til Lawrence Malstaf (Belgia/ Norge) kan plasseres på grensen mellom det visuelle og det teatrale. Folding er et forskningsprosjekt som bruker ny teknologi som 3D scanning og modellerings programvare samt tradisjonelle origami-teknikker, for å undersøke grenselinjen mellom representasjon og abstraksjon.

Hege Tapio (Norge) holder til i Stavanger, og er en kunstner som arbeider i feltet nye medier, med billedkunst, fotografi, video, elektroniske installasjoner og biokunst. Verket Human Fuel problematiserer Tapio biodrivstoff som et alternativ til fossilt drivstoff, og setter søkelyset på hvordan vi mennesker betrakter oss selv i et økologisk perspektiv.

 

 

HYBRID MATTERs
HYBRID MATTERs er et nordisk kunst og teknologi program som undersøker hybride økosystemer, sammensmeltingen av miljø og teknologi, og de fundamentale – og ofte utilsiktede – følgende av vår transformasjon av planeten Jorden gjennom vår menneskelige aktivitet.

I et hybrid økologisk system vil biologiske aktører som mennesker, dyr og planter dele et eksistensgrunnlag med maskiner, nettverk og også, i stadig økende grad, med genetisk endrede organismer og andre post-naturlige aktører. En hybrid økologi er en tankelek som lar oss få utvide vår forestilling om miljøet, re-evaluere vår forestilling om en ekstern natur, og nytenke vår relasjon til verden rundt oss.

Med vår menneskelige aktivitet driver vi fremover en hybridiseringsprosess der vi både er en del av den biologiske og den teknologiske sfæren. HYBRIDMATTERs stiller spørsmålet om vi kan svare begge sider samtidig og hvordan vi kan utvikle respektfulle og gjensidig fordelaktige former for sameksistens.

HYBRID MATTERs programmet er ledet av det finske Bioartsociety, sammen med Københavns IT-University of Copenhagen, Malmö University, Kunsthall Grenland, Nikolaj Kunsthal (Københanvn) and Forum Box (Helsinki).

Scroll til toppen