Hopp til innhold

Hilde Vemren – AMARCORD

25. jun 00:00 – 04. sep 00:00

Arkiv /

Hilde Vemren – AMARCORD

Vemren er født i Porsgrunn i 1953 og har sin bakgrunn fra Keramikkavdelingen på SHKD fra 1970 – 74 og Maleriavdelingen ved Statens Kunstakademi i årene 1977 – 81. Hun har også i kortere perioder hatt gjesteopphold ved Porsgrunds Porselænsfabrik (1995/2003) og ved det italienske designfirmaet Alessi(1991)

Hilde Vemren er først og fremst maler selv om hun også beskjeftiger seg med litografi.
Hennes bildeverden spenner i fra collage til mer tradisjonelt franskinspirert stilleben maleri. Et viktig element i Vemrens malerier er utnyttelsen av dekorative elementer og dristige fargekombinasjoner, ofte fremstilt med klare referanser til sentrale kunstnere og enkeltverk ifra kunsthistorien. I de senere år ser vi i Vemrens produksjon, en særlig fasinasjon for og behandling av objekter knyttet til egen barndom og oppvekst i Porsgrunn.

Hilde Vemren blir ofte sett i sammenheng med generasjonen kunstnere som på 1980 tallet lot seg inspirere av kunstscenen i Berlin og omtalt her hjemme som representanter for det ”heftige maleri”, eller i nordisk sammenheng det ” vilde maleri”. Kunstnere som av kunsthistorikere ble plassert i kategorien det ”ny-ekspresjonistiske maleri” og som baserte mye av sin vitalitet på et subjektivt, ekspressivt, figurativt billedspråk.

Det er 20 år siden Hilde Vemren sist ble viet en større utstilling i sine hjemtrakter. Utgangspunktet for utstillingen i 2016 under tittelen AMARCORDfordeler seg på hovedverk fra 1980 tallet som kunsthallen låner inn fra private og offentlige samlinger, samt en del av utstillingen som presenterer helt nye arbeider.

Vemrens debututstilling fant sted i 1983 var i Galleri K, der hun også har hatt flere senere utstillinger. Hun har hatt en lang rekke separatutstillinger ved Kunstnerforbundet , Trondheims Kunstmuseum og Bergen Kunstforening utover 90 tallet. Hun har deltatt på kollektive mønstringer, som Høstutstillingen og Norske Bilder, og har vært med på å representere norsk kunst i utlandet, ikke minst som deltaker på utstillingen «Rooms With a View. Women’s Art in Norway 1880-1990» i Milano og München i perioden 1989-90.

Hilde Vemren er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Kunstindustrimuseet, Oslo Kommunes Kunstsamling, Stenersen Museet og en rekke andre private og offentlige samlinger.

Hilde Vemren – AMARCORD 25.06 – 04.09 2015
Kurator: Catrine Danielsen
Webside: www.hilde-vemren.no

Scroll til toppen