Hopp til innhold

Hengende Hager

16. jan 15:00 – 06. mar 00:00

Arkiv /

Hengende Hager

Kunsthall Grenland har gleden av å ønske velkommen til utstillingen Hengende hager, en gruppeutstilling der monumentale verk og tekstile materialer er fellesnevner for de tre kunstnerne som presenteres – Hanne Friis, Aurora Passero og Tobias-Alexander Danielsson.

 

Utstillingens tittel refererer til de mytiske hengende hager i Babylon, kjent som ett av verdens syv underverker, beskrevet som en overdådig labyrint av arkitektoniske strukturer og bugnende hager. I motsetning til de andre seks underverkene som alle er konkrete byggverk vi vet har eksistert, så er Babylons hengende hager mest sannsynlig en hybrid av historiske fakta og fri fantasi. Blandingen av det menneskeskapte, det naturskapte, fakta og fantasi åpner opp for et vell av individuelle tolkninger rundt et mulig paradisisk sted

 

Utstillingen Hengende hager er ikke en illustrasjon på Babylons hengende hager, men en sammenstilling av tre individuelle installasjoner laget spesifikt med tanke på kunsthallens luftige lokaler. De utstilte verkene er svært ulike i form, ide og uttrykk, men har et felleskap i det materialbaserte og håndgjorte. Arbeidene forholder seg fleksibelt til rommets muligheter/begrensninger og skaper sammen et abstrakt organisk landskap hvor publikum kan bevege seg fritt mellom og under de ulike objektene.

Kurator for utstillingen er Elise Storsveen.

Utstillingen åpner lørdag 16. januar kl. 15:00.
Åpningstider: Tirsdag til søndag: 12:00 – 15:00, mandager stengt.
Utstillingen står til 6. mars.

Scroll til toppen