Hopp til innhold

GEIR M. BRUNGOT

25. mar 00:00 – 23. apr 00:00

Arkiv /

Geir M. Brungot – Fargefotografier 2002 – 2015

Fotografen Geir M. Brungot viser på denne utstillingen store deler av sine viktigste fargeserier fra 2000 til 2015. Bildene er en fortsettelse og en videreutvikling av hans sort/hvitt-serier fra 1985 og frem til 2000.

Disse nyere seriene spenner over så vidt forskjellige områder som campingvogner på Jomfruland, søppel på et friområde i Praha, bygninger sett ovenfra, bygninger sett nedenfra, refleksjoner i stålfasader i Paris og mennesker i forhold til det nærmest futuristiske arkitekturlandskapet i bydelen La Defense i Paris. I all sin mangfoldighet gir allikevel utstillingen en fremstilling av det moderne liv, ofte med et skjevt smil på kjøpet. Seriene har tidligere, både stykkevis og i forskjellige kombinasjoner, vært vist flere steder i Norge og i utlandet, bl.a. i Praha, Hannover samt flere steder i Danmark. Her er de alle samlet for første gang.

Geir M. Brungot
Geir M. Brungot

Geir Morten Brungot (1962) er en norsk fotokunstner med base i Sykkylven. Han har alltid fulgt sin egen vei, og heller enn natur fanget han i yngre år spor etter menneskelig inngripen i naturen.

Avgjørende for Brungots kunstneriske utvikling var møtet med kunstfotografen Lewis Baltz, som han traff på en worshop i 1985. Baltz skulle komme til å åpne opp for en ny måte å forholde seg til fotografiet på. Fotohistoriker Olav Løkke har skrevet om møtet slik:

Man kan se at bildene herfra er sterkt påvirket av Baltz, men allerede her kan man se noe av det som senere ble Geir Brungots varemerke: Den lille detaljen i bildet som forrykker balansen. Og der Baltz er kjølig registrerende, er Brungots bilder mer naive, mer nysgjerrige og mer personlig engasjert.

Brungot har opp gjennom årene hatt en rekke utstillinger, basert i hovedsak på hans mange fotoserier. Han har hatt en kontinuerlig utvikling, der det likevel peker seg ut en rød tråd: Viljen til å utforske sporene mennesker setter etter seg. Gjennom nye vinklinger på hverdagslige motiv forteller han historier om bruk- og kastsamfunnet og om menneskelig isolasjon. Mye av den grunn arbeider han ofte med motiver som avfallsplasser, campingplasser, anlegg, veikryss eller kalde bygningsfasader. Men han finner også glede i å vise frem uventa harmonier og former, og det ligger mye eststisk omtanke i det å fange inn den myke krumminga i et betongrør, himmelen i en glassvegg og menneskeliv i en utgått skosåle.

Brungot opererer med flere forskjellige format, og i tillegg til tradisjonelle fotografiutstillinger har han også produsert installasjoner og kunstvideoer. Sammen med sin ektefelle, danseren Zdenka Brungot Svíteková, har han også eksperimentert med ulike performance-aktiviteter.

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen