Hopp til innhold

Foredrag: Ina Blom

19. jan 19:00 – 19. jan 21:00

Arkiv /

I Kunsthall Grenlands foredragsserie - knyttet opp til vårens store kunstfestival greenlightdistrict - er vi stolte av å kunne presentere en av våre ypperste estetiske teoretikere, Ina Blom. Hun vil torsdag 19. januar holde sitt foredrag Video, vann og alternativ økopolitikk i Kunsthallens lokaler.

Ina Bloms foredrag "Video, vann og alternativ økopolitikk" finner sted i Kunsthall Grenlands lokaler, torsdag 19. januar kl. 19:00. Gratis inngang.

I den tidlige videokunsten på 60 og 70-tallet fremstod videoteknologien ofte som et kvasi-biologisk system, en teknologisk livsform med særlige evne til å formidle erfaringene til en kriserammet natur. På siden av naturvernbevegelsen som vokste frem på denne tiden, dannet video utgangspunkt for en alternativ økopolitikk som brøt med både den normale demokratiske prosedyrer og geriljapolitikken til den aktivistiske undergrunnen. I denne forelesningen vil jeg snakke om hvordan video ble en økopolitisk aktør gjennom å lansere nye ideer om det kollektive og det sosiale.

Ina Blom er professor i kunsthistorie ved Universitetet i Oslo og Visiting Professor ved Dept. of Art History, University of Chicago. Hun er forfatter av bl.a. The Autobiography of Video. The Life and Times of a Memory Technology (2016) og On The Style Site. Art, Sociality and Media Culture. (2007 / 2009). Hun er også kunstkritiker og bidrar jevnlig til bl.a. Artforum, Parkett, Afterall og Texte zur Kunst.


 GREENLIGHTDISTRICT

Bloms foredrag inngår i en serie Medlemsforeningen Kunsthall Grenland avholder i forbindelse med den nasjonale kunstfestivalen greenlightdistrict, som går av stabelen i mai 2017. Festivalen er et samarbeid mellom Kunsthall Grenland, Skiens kunstforening, Spriten kunsthall, Telemark kunstsenter og Norske kunstforeninger.

I en region, kjent for grå fabrikkbygninger, røyk og industri, blinker det nå et grønt lys. greenlightdistrict er et håpefullt distrikt, hvor postindustrielle prosjekter oppstår parallelt med ny industri og teknologi. Visjonære ideer knyttet til temaene klima, økologi, utvikling og teknologi oppstår som en reaksjon på industrien som har dominert Grenland så lenge.

greenlightdistrict

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen