Hopp til innhold

FOO

28. sep 00:00 – 23. sep 00:00

Arkiv /

Utstillingen "Foo" viser wearables. Wearables er kunstverk man kler seg i eller bærer med seg.
Arbeidene som vises under "Foo" har flere fellestrekk. Det at verkene er produsert ved hjelp av relativt ny teknologi er nok åpenbart, men ikke det mest vesentlige.

Hvis du ser forbi dette åpenbare oppdager du kanskje at kunstnerne tematiserer problemstillinger som har vært med oss veldig lenge. Det dreier seg om menneskets forhold til seg selv og sine omgivelser.

Det nye ligger i at både mennesket og menneskets omgivelser forandrer seg raskere og mer dramatisk som følge av en teknisk utvikling. Det s tiller krav til oss om å også utvikle vår tenkning med større entusiasme.

Kunstnerne som deltar på Foo har en teknologisk plattform. Neppe som et valg, snarere som en situasjon som var gitt på forhånd.

Sputniko! er japanskfødt kunstner og interaksjonsdesigner. Hun utforsker skjæringspunkter mellom teknologi, feminisme og popkultur. Arbeidene er kritiske spekulasjoner om mulige fremtidsscenarier for mennesket og teknologien. Under Foo skal Sputniko! vise tre arbeider: The Menstruation Machine, Crowbot Jenny og Nanohana Heels.

Marc Owens er engelsk designer. Han arbeider med kritiske designprosjekter knyttet til blant annet konvergens mellom reelle og virtuelle rom. Owens viser The Avatar Suit.

Laura Beloff er finsk kunstner. Hun tematiserer menneskets og menneskekroppens tilknytning til omgivelsene i en situasjon der disse koblingene i stadig sterkere grad er teknologisk medierte. Arbeidene finner ofte form som snedige bærbare installasjoner. Laura Beloff viser tre arbeider: A Unit, Appendix og Evidence.

Kurator: Atle Barcley

Avatar Suit er utlånt fra Design Products Collection, Royal College of Art.

Fra utstillingen «FOO» - 2013
Foto: Stina Glømmi
Fra utstillingen «FOO» - 2013 Foto: Stina Glømmi
Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen