Hopp til innhold

Klassikerserien: L’Avventura

08. apr 00:00 – 08. apr 00:00

Arkiv /

Klassikerserien: L’Avventura

Michelangelo Antonionis film_ L’Avventura_ fra 1960, revolusjonerte Europeisk kunstfilm. Med sin enkle, men flyktige historie, og fortalt i et dvelende filmspråk, grep filmen publikum og gjorde Antonioni til midtpunktet i en bevegelse som ble en naturlig vidreføring av strømingene fra den franske nybølgen fra slutten av 1950-tallet.

En kvinne forsvinner under en båttur, og hennes venninne og hennes elsker forsøker å finne henne. Snart utvikler de følelser for hverandre, og historien tar helt uventede vendinger. Men i denne banalt enkle historien rommes også en dyptpløyende studie av overklassen, med sviende observasjoner om åndelig isolasjon og kjærlighetens mange irrganger.

L’Avventura er første film i en trilogi der Antonioni tar for seg «menneskelig fremmedgjorthet og misnøye». Den ble fulgt av La Notte (1961) og L’Eclisse(1962), som vil bli vist i påfølgende semestre.

It changed my perception of cinema and the world around me, and made them both seem limitless … L’Avventura gave me one of the most profound shocks I’ve ever had at the movies. – Martin Scorsese

Filmen vises på Pohlmanns matbar (Porsgrunn), tirsdag 8. april kl. 19:30. Visningen er gratis og åpen for alle.

Scroll til toppen