Hopp til innhold

Film: The Rebel

16. jan

Arkiv /

Kunsthall Grenland har gleden av å invitere til visningen av Tony Hancocks klassiker, The Rebel.

Filmen vises i Kunsthall Grenland mandag 16. januar kl. 19:00 og introduseres av George Underwood, i forbindelse med hans utstilling Soulful Warriors.

The Rebel er et satirisk skråblikk på kunstverdenen, der den britiske komikeren Tony Hancock debuterer i rollen som en forsoffen funksjonær som en dag bestemmer seg for å forfølge sin virkelige pasjon: Kunsten.

Med en entusiasme som langt overskrider hans miserable talent, begir han seg til Paris for å leve ut kunstnerdrømmen. I begynnelsen møter hans geni lite forståelse, men når han forveksles med sin genuint begavede romkamerat, kommer berømmelsen. Plutselig og ikke helt som forventet.

Tony Hancock var i sin tid en hyre populært komiker fra engelsk radio og fjernsyn. The Rebel var hans debut på det store lerret. Han var en typisk folkelig komiker, som i denne filmen, skrevet av Ray Galton og Alan Simpson, flyter godt på å latterliggjøre den pretensiøse franske intellektualismen og den vel så streberske engelsk middelklassen. Galton og Simpson er i dag mest kjent for å ha forfattet tv-serien Steptoe and Son, som i svensk tapning nøt enorm begeistring som Albert & Herbert.

Visningen har gratis inngang.

 

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.
Scroll til toppen