Hopp til innhold

1 – 2 – 3 Kunst for små barn

25. mai 00:00 – 07. jun 00:00

Arkiv /

1 – 2 – 3 Kunst for små barn

Utstillingen 1 – 2 – 3 består av skulpturer med klare farger og former. Her kan barna alene eller sammen med foreldre kravle og krype på, mellom og under kunsten.

Rolf Starup har laget skulpturer som innbyr til samhandling. Med på utstillingen på Kunsthallen har han fire forskjellige skulpturinstallasjoner:
– en mengde kubiske elementer som baserer seg på et matematisk system av kombinasjonsmuligheter
– en sirkulær krabbeskulptur satt sammen av 6 elementer i forskjellige farger, teksturer og materialkvaliteter
– en lang sylinder bestående av 11 kortere sylindre som kan settes sammen på ulike måter
– en lekebøtteinstallasjon, der bøttene er festet på veggen med magneter. Siden bøttene er løse kan barna plassere om elementene og lage sine egne former og mønstre.

 

Starup benytter seg til vanlig både av industrielt produserte objekter og objekter som har blitt laget av håndverkere, en strategi som han har videreført i denne utstillingen. Sammenføyningen av industrielle produkter og håndverk vises gjennom materialene han har brukt. Arbeidene er produsert hovedsakelig i plastmaterialer; materialer som barna er vant med i parkdresser, leker osv. Materialene har blitt sydd av håndverkere etter tegninger av Starup. Fargene i arbeidene er klare og sterke, slike de er som en stor del av barnas hverdag. Kunstneren har vektlagt enkle geometriske former som basis for installasjonene, disse kan bygges ut og forandres av barna.

Utstillingen står fra 25. mai til 7. juni.

Påmelding for barnehager sendes
Karen Dalevoll, kulturavdelingen, Porsgrunn kommune

35 54 72 01
karen.dalevoll@porsgrunn.kommune.no

For mer informasjon om Rolf Starups arbeid med barn og kunst:
rolfstarup.no/

Scroll til toppen