Torbjørn Kvasbø

01. nov 12:00 – 22. des 16:00

2017 / Utstilling /

Kunsthall Grenland og Porselensverkstedet 1400 grader har invitert keramiker Torbjørn Kvasbø til å lage et større installasjonsverk, som stilles ut i Kunsthallen i perioden 1. november til 22. desember.

Foto: Jørn Hagen

Kvasbø har i denne sammenheng funnet frem en hel del gamle former fra PPs lager, med dette som utgangspunkt lager han et større installasjonsverk i Kunsthallen. Han har også tidligere gjestet Porsgrunn og porselensfabrikken. I 2009 deltok han på en workshop under Porselensbiennalen, hvor han produserte et større verk som ble innkjøpt av Nasjonalmuseet.

I den nye utstillingen vil Kvasbø videreutvikle dette prosjektet, og baserer seg på å lage en 5 meter høy søyle av gamle PP vaseformer. Det omfattende arbeidet inkluderer over 1500 enheter, og bruk av gamle PP former. Prosjektet går således i dialog med og diskuterer PPs og landets design- og kulturhistorie.

For kunsthallens porselensverksted, 1400 grader, er utforskningen og produksjonen av kunstprosjektet til Kvasbø hovedprosjektet for 2017.

Prosjektet presenteres i nært samarbeid med Porsgrunds Porselænsfabrik.

< Les nærmere om Kvasbø og prosjektet i Vardens oppslag til venstre.

Vennligst merk at Torbjørn Kvasbøs utstilling åpner onsdag 1. november.

Fra Kvsbøs utstilling på Kunstnerforbundet i 2009, der utgangspunktet var gamle vaseformer fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Verket ble senere innkjøpt av Nasjonalmuseet. 
Foto: Thomas Tveter
Fra Kvsbøs utstilling på Kunstnerforbundet i 2009, der utgangspunktet var gamle vaseformer fra Porsgrunds Porselænsfabrik. Verket ble senere innkjøpt av Nasjonalmuseet. Foto: Thomas Tveter
Torbjørn Kvasbø (Foto: Mattias Lindbäck)
Torbjørn Kvasbø (Foto: Mattias Lindbäck)

Torbjørn Kvasbø er i en særstilling som en av landets fremste keramikere og pedagoger. Han var i perioden ansatt som professor i kunstfag i henholdsvis Gøteborg og Stockholm i perioden 1996 til 2008. Kvasbø er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen, Institutt for keramikk, i årene 1975-78 . Han har bak seg en lang rekke studieopphold i bla. Kina, Korea, USA og Australia. Han stå bak en lang rekke utsmykkingsoppdrag, og er innkjøpt i en rekke samlinger, såvel nasjonalt som internasjonalt. Kvasbø bor og har sitt verksted i Venabygd, nord for Lillehammer.

Besøk Torbjørn Kvasbøs hjemmeside - klikk her

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.