Lin Wang

05. apr 19:00 – 27. mai 16:00

2019 / Utstilling /

— Kaffe eller te?

Et enkelt spørsmål som stilles av flyverten idet flyet ditt stabiliserer seg i luften mot din valgte destinasjon, men har du noen gang stoppet opp å tenkt gjennom de ulike historiske implikasjonene som ligger bak dette enkle valget?

Lin Wang
Exotic Dreams and Poetic Misunderstandings - The Silk Roads

05.04 — 27.05 2019

Utstillingen er kuratert av Randi Grov Berger

Det var gjennom handelsruter mellom øst, sør, nord og vest mennesker møtte hverandre gjennom flere perioder av utveksling og erobring, noe som førte til spredning av ulike ideer, kulturer og religioner. Disse rutene fungerer som verdens sentralnervesystem og forbinder både mennesker og steder. På samme måte som menneskelig anatomi forklarer hvordan kroppen vår fungerer, så vil en forståelse av handelsnettverk og infrastrukturer gi oss en bedre forståelse for hvordan verden fungerer.

Etterhvert som porselenmarkedet vokste i Europa fra det 16. århundre og fremover, bidro dens produksjon og eksport til en form for kulturell transaksjon mellom det fjerne østen og Europa. Europeiske importører bragte skisser og prototyper for porselensservise over Atlanterhavet, rundt Kapp det gode håp og over Sørøst-Asia til Guangdong havn og videre til Jingdezhen. Der ba de kinesiske håndverkere om å kopiere designene og dekorere de endelige produktene med enten kinesiske mønstre eller deres egne motiver. Denne kulturelle utvekslingen basert på appropriasjonen av fysiske modeller og utvalgte kinesiske mønstre førte til at de eksporterte gjenstandene inneholdt europeernes fortolkning av ’det eksotiske Kina’, snarere enn å skape en kulturell og sosial innsikt.

Ved å bruke historien om vår fortid som et speil for å forstå vårt moderne liv og ved å bruke porselen som et verktøy, snakker Lin Wang om nysgjerrigheten og fantasien om "den andre siden av verden" som noe universelt for mennesker i både fortid og nåtid. Som kinesisk kunstner bosatt i Norge har hun personlige opplevelser av forskjeller og likheter ved ulike kulturer og hvordan disse kan komme sammen gjennom kunsten.

I dag stiger silkeveiene frem igjen, men er oversett av mange. Med det kinesisk Belt and Road Initiative - med andre ord, en ny silkevei, gjenoppstår en region og serie nye forbindelser foran øynene våre.

"Historier"
Produksjon: Kulturrådet
Regi / foto / klipp: Chi Ton
Musikk: Eternal av Bottolf, Red Ant Music
Private bilder: Johnny M. Holmvåg
www.kulturradet.no

Foto: Bent René Synnevåg
Foto: Bent René Synnevåg
Lin Wang
(Foto: Bent René Synnevåg)
Lin Wang (Foto: Bent René Synnevåg)

Lin Wang (f. 1985, Zi Bo, Shan Dong, Kina) er en tverrfaglig kunstner bosatt i Bergen, Norge. Hun er utdannet fra Kunst- og designhøgskolen i Bergen (NO) og Kinas Kunstakademi, Skulpturavdeling, Hangzhou (CN). Wang jobber primært med porseleninstallasjoner og performance som involverer ulike medier, som mat, lyd, lukt, tatovering og mer. Hennes interesse ligger i å utforske hvordan kunst kan bruke innovative tilnærminger og nye plattformer for å trenge inn i personlige, sosiale og offentlige sfærer.

Soloutstillinger inkluderer Exotic Dreams and Poetic Misunderstandings (Performance Dinner), KODE Kunstmuseum, Bergen (NO); Exotic Dreams and Poetic Misunderstanding, BWA Wrocław Galleries of Contemporary Art, Wrocław (PL) og Storyteller, PYO Gallery, Beijing (CN). Gruppeutstillinger inkluderer 125 Objects, Choices, Stories, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (NO); NKV Årsutstillingen 2018, Hydrogenfabrikken, Fredrikstad (NO), 7th Tallinn Applied Art Triennial (EST), Høstutstillingen (2016,2017), Kunstnernes Hus, Oslo (NO); True Blue, Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum, Trondheim (NO). Kommende prosjekter inkluderer deltakelse i 'The Worlds Most Northern Chinatown', Barents Spetakkel 2019 (NO) og AiR på REV Ocean Project Expedition (NO).

Kommende utstillinger & arrangement
x-animated-100x100

Invitasjon til vernissage?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta invitasjon til utstillingsåpninger og få siste nytt fra oss!

Please enter a valid email address.
Something went wrong. Please check your entries and try again.