Rita Marhaug – performance

01. okt 00:00 – 01. okt 00:00

Arkiv /

Rita Marhaug – performance

Rita Marhaug er invitert av Kunsthall Grenland til å holde en performance under Bjørg Vik dagene. Performancen vil finne sted i kunsthallens lokaler, som for tiden viser utstillingen Ordet fanger av Birgit Eide og Øyvind Johnsen.

Rita Marhaug er født i 1965. Hun har sin kunstutdannelse fra Kunst og designhøgskolen i Bergen samt Universitetet i Bergen. Viktige kunstneriske medier ved siden av grafikk og performance er tegning, fotografi, video og installasjon. Hun har deltatt på en rekke utstillinger og performancekunstfestivaler i inn og utland. Tidligere i år viste hun utstillingen Føl tanken, tenk følelsen i Haugesund billedgalleri og Norske grafikeres galleri i Oslo. Fra 2007-13 var Marhaug professor i grafikk ved KHIB. Hun er i dag freelancekunstner med atelier i CS55, Bergen.

Samarbeid med kolleger er en viktig del av Marhaugs praksis. Sammen med Traci Kelly (UK) og Nisa Ojalvo (USA) har trioen siden 2013 arbeidet på prosjektet Lånte landskap med performance for kamera. Kroppen i landskap, tid og forgjengelighet er stikkord for arbeidet. I senere performanceverk er gjennomgående tema sansing og transformasjon. Gjerne uttrykt gjennom paradoksale sammenstillinger, som den blinde som ser.